Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Напредак Града насупрот интереса појединаца
ВЕЛИМИР КУЗМАНОВИЋ, КАНДИДАТ ЗА ОДБОРНИКА ЛИСТЕ “ШАБАЦ ЈЕ НАШ”

Напредак Града насупрот интереса појединаца

Индустријска зона је гарант да ћемо моћи да радимо, али не под условима да молимо за посао, него да се јављамо на конкурс. Шабац није имао много новца, али је домаћински пословао тим што је имао и резултати се виде. Ови избори утичу директно на то како ћемо ми живети, сматра Велимир Кузмановић
Велимир Кузмановић, професор и некадашњи директор Економске школе “Стана Милановић” један је од кандидата за одбронике листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић. За себе каже да се сматра “петооктобарцем” и да никада није припадао ниједној политичкој организацији, а да је градоначелнику Небојши Зеленовићу одлучио да се одазове и помогне зато што је желео да Шабац настави да се развија у смеру у ком је кренуо.
-Прихватио сам да учествујем на овим изборима због онога што је у Шапцу урађено у претходних 20 година. Шабац је ‘90-их био ружан град, улице су биле разроване, а до села није могло ни да се дође. Касније је све кренуло у позитивном смеру и Шабац је поново почињао да буде “Прва варош Србије”. Имао сам утисак да је сваки детаљ пажљиво осмишљен и да се тиме баве људи који су компетентни. Сваки сегмент града се развијао и сматрао сам да то треба подржати. Шабац треба да настави у смеру у ком је ишао током ове две деценије, каже Кузмановић.
Посебно је поносан на то колико је Шабац данас зеленији, али и на тргове, Шабачки музеј, Библиотеку, за коју верује да је најбоља у Србији. Жели да се тај контитнуитет развоја настави.
-Уверен сам да у наредних пет година у Шапцу више неће бити људи који неће моћи да се запосле. Ако се у скором претходном периоду 6.000 људи запослило, сасвим је реално да и они коју су сада на Бироу, а желе да раде, добију ту прилику. Сугуран сам да ће се Индустријска зона и даље развијати и да ћемо добити ауто-пут, који више није воља владајуће странке, него насушна потреба. Индустријска зона је гарант да ћемо моћи да радимо, али не под условима да молимо за посао, него да се јављамо на конкурс, каже наш саговорник.
Као одборник има и неке личне жеље. Пре свега, волео би да у будућности у Шапцу лети може да се купа, а зими да се скија. Као потенцијал види Шљункару и Цер.
-Шљункара је сјајно језеро, са водом прве категорије и изванредним условима за развој туризма. То је развојна шанса Града и та инвестиција би се брзо вратила, али треба прво вратити Шљункару Граду. Имамо и Цер који није планина намењена за скијање, али снежни топови више нису скупи као што су били раније. Једна стаза од 200-300 метара би омогућила свој нашој деци да науче да скијају, сматра Кузмановић.
Упоредити људе на листама
-Замолио бих грађане Шапца да још једном размисле и погледају људе који се налазе на листи Небојше Зеленовића “Шабац је наш” и упореде их са овом другом листом. Да виде колико се на овој листи налази образованих људи који су завршили Београдски универзитет, једини признат у Европи, колико је одговорних и људи са својом биографијом на једној и другој листи. Да упореде колико људи жели да сачува данашњи Шабац, а колико је са друге стране оних који у политици траже само своје интересе, поручује Велимир Кузмановић.

Уколико би на власт у Шапцу дошла Српска напредна странка верује да би многе ствари у граду биле много лошије него сада. Наводи да ову странку не доживљава као идеолошку, него као интересну.
-Верујем да би се у Шапцу догодило оно што се иначе дешава у другим градовима Србије. Претпостављам да би се лако јавила идеја да на Старом граду треба да буде Шабац на води уместо шеталишта, јер ту може одлично да се заради. Њихова идеологија иде у том смеру да се што више заради, а не да буде добро свим грађанима.
Осврнуо се и на питање јавног дуга Србије, који се у медијима представља као смањен, али је реалност заправо другачија.
-То је врло једноставно проверити, само се укуца на Гуглу “јавни дуг Србије”. Он је 2000. године био 14 милијарди евра. Када је Вучић дошао на власт био је исто толико, а данас је више од 24 милијарде евра. Тих 10 милијарди је углавном отишло у инфраструтуру. Урађено је доста путева, али је могло да се уради дупло више да се тај новац није одливао у приватне џепове. Зато је било много таквих инвестија, јер се кроз њих, непознате тендере и буразерску економију, одливао велики део новца. Шабац није имао много новца, али је домаћински пословао тим што је имао и резултати се виде, истиче Велимир Кузмановић.
Наш саговорник поручује да је разлика на изборима мала и да се одлука доноси на дан поновљених избора.
-Посебно рачунам на оне који су испоштовали одлуку опозиције на републичком нивоу и нису изашли да гласају, да сада немају ниједан разлог да нам се не придруже, јер ови избори утичу директно на то како ћемо ми живети, сматра Велимир Кузмановић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa