Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
“Обала” приближила море
БРАНИСЛАВ ЈУРИШИЋ ИЗ ЦРНЕ БАРЕ, РАЗВИЈА
ТУРИЗАМ НА ДРИНИ У ДОБА КОРОНА ВИРУСА

“Обала” приближила море

Уз помоћ општине Богатић и њене Туристичке организације, планира проширење смештајних капацитета и понуде, јер за то постоје природни услови и повећано интересовање грађана. Већа пажња групним посетама и “тартуфашима”, који и данас у великом броју посећују овај део мачванске обале Дрине у Црној Бари
У случају Бранислава Јуришића из Црне Баре, интересовање за развој туристичких потенцијала Дрине, сеоског атара Васин Шиб, почело је пре две године, када је са пријатељима упознао више љубитеља плаховите реке, који су безуспешно тражили смештај, баш на поменутом месту. Тада је одлучио да сагради и оспособи за боравак туриста, прво један, па други апартман, који су и овог лета пуни гостију из свих крајева земље. Данас је потпуно уверен да је направио прави потез, јер је море и одлазак на дуге далеке дестинације за многе сан, поготово у постојеће време пандемије корона вируса.
- Помогли су из општине Богатић и њене Туристичке организације да све то уђе у легалне токове. Приметио сам интересовање и конкретне потезе, више људи из нашег краја, тако да је овај део обале Дрине на Васином Шибу у Црној Бари, туристички оживео. Чује се весели жагор, без обзира што су сви опрезни и поштују мере заштите од корона вируса, прописане од стране Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације, каже Бранислав.
Овај део дринске обале је прави мали рај за риболовце, али не само за њих.
- Код мене долазе људи из свих крајева земље. Наравно, предходно се најављују. Углавном су то породице, најчешће са пријатељима. Требало би овде проширити смештајне капацитете, јер за то постоји потреба. Неопходно је спровести више инфраструктурних радова и повећати понуду. Природа је овде била дарежљива, али морамо се скупа потрудити да је прилагодимо захтевима туриста, којих је све више, жељних одмора, разоноде и пре свега мира, после оне карактеристичне градске буке, објашњава наш саговорник.
У актуелном тренутку, током деловања корона вируса постоји доста захтева за групне посете и забаве, које су добра прилика за већу зараду, али с друге стране и опасност од оштећења објекта.

- За овај терен приметно је и повећано интересовање “тартуфаша”. Они у првом реду траже безбедан и удобан смештај за псе, после тога возила и свој, додаје Бранислав.
И у будуће, уверен је у подршку и помоћ локалне заједнице, али креативност и сарадњу с друге стране. По његовом мишљењу овај простор обале Дрине је “Богом дан за развој туризма”. Посећеност је добра током целе године, а посебно је то изражено у јулу, августу и септембру.
- Тада је гостију највише и ту чињеницу треба посебно имати у виду, истиче Бранислав, који у поменутом периоду три-четири пута долази до својих апартмана и увек је на услузи гостима.
У томе му највише помажу супруга Светлана и ћерка Лидија, ученица Медицинске школе у Шапцу, која се више интересује за унапређење туризма на Дрини. Син Стефан је медицински техничар, запослен у хитној служби, Дома здравља у Богатићу. У селу имају велику и лепу кућу. Баве се пољопривредом, а Светлана је запослена у пољопривредној апотеци.
Са комшијама на Дрини имају веома добру сарадњу и у много случајева се допуњавају, бар када се ради о квалитетнијој услузи гостију.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa