Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Нови кабинет за  зубне техничаре
МИНИСТАР ОБРАЗОВАЊА У ПОСЕТИ Нови кабинет за
зубне техничаре ШАПЦУ И МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

Нови кабинет за зубне техничаре

Кабинет за стоматолошку протетику са микромоторима за израду стоматолошких протеза опремљен је врхунском опремом за практичан рад ученика. Одељење од 30 ученика ће истовремено моћи да ради вежбе из ужестручних предмета у њему
Министар за образовање, науку и технолошки развој Младен Шарчевић у понедељак је обишао образовне установе у Мачванском управном округу. Том приликом посетио је и Медицинску школу “Др Андра Јовановић” и нови кабинет за зубне техничаре, који је школа пројектом добила од Министарства правде.
-Овде се види колико је добро када сви сарађују на квалитетним пројектима. Поред директора школе, колектива, ученика, који су учествовали у пројекту за овај кабинет, Министарство правде и Министарство просвете, али и бивши ученици, који су сада привредници, одговорне компаније, сви су желели да помогну и били су на једном послу - да ова школа добије врхунски кабинет, који немају ни много развијеније земље у свету. Квалитет образовања у овој школи је нешто што је неоспорно и поносан сам што Шабац има једну овакву образовну установу, рекао је саветник министра Александар Пајић.
Кабинет за стоматолошку протетику са микромоторима за израду стоматолошких протеза опремљен је врхунском опремом за практичан рад ученика. Одељење од 30 ученика ће истовремено моћи да ради вежбе из ужестручних предмета у њему.
Министар Шарчевић је овом приликом изјавио да је све спремно за почетак школске године, али да сваког дана сазнају по неки детаљ за поједине установе.
-Данас сам обишао и ОШ “Јеврем Обреновић” и ту је било питање боравка, где су нам фалили ресурси, али су школе то доста креативно решиле. Имају стручне сараднике који су по образовању наставници разредне наставе, али смо створили и сарадњу са учитељским факултетима и постоји могућност узимања кадрова са Бироа. Све школе су разумеле наша упутства и јако су задовољни. Свака школа је за сада рекла да има потпуно решено стање како ће да ради. Циљ је да деца осим рада на даљину имају што више боравка у школи и контакта са наставником, у безбедним условима, рекао је Младен Шарчевић.
Медицинска школа такође је потврдила да је спремна за нову школску годину.
-Колектив, ученици и родитељи су спремни и радују се почетку нове школске године у измењеним условима, уз поштовање свих препорука Министарства просвете и Кризног штаба. Спремно је све што се тиче епидемиолошких мера, од дезинфекције, припреме простора, кадровских решења, распореда седења, паузе између смена, организације рада, како непосредно у учионици тако и на даљину. Одржани су родитељски састанци и ученици су обавештени о сатницама, рекла је директорка медицинске школе “Др Андра Јовановић” Биљана Ђукнић.
Министар је навео да су епидемиолошке мере јако битне и да подразумевају да сваки ученик долази и у школи борави са маском, да може да је скине у условима да не одговара и да је размак постигнут.
-Дали смо и препоруке за децу која имају оболења, да им обезбедимо и визире. Број који се определио за учење на даљину је пао на око 3 одсто и претпостављам да ће бити мањи. То говори да родитељи имају поверења у образовни систем, своје школе, директоре и наставнике, рекао је министар Шарчевић у Медицинској школи “Др Андра Јовановић”.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa