Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Зидни споменар са потписима
Владимир Машић, власник кафића “Дон Сити” из Богатића

Зидни споменар са потписима

Током лета варош је увек препуна људи. Гласан смех и звук мотора одзвањају улицама. Смењују се мириси најскупљих и најјефтинијих парфема са мирисима из локалних хамбургерија. Преклапају се различити музички жанрови и старосне доби. Корона јесте проредила изласке, угоститељима створила велике губитке, али није зауставила живот
У кафићу чија историја започиње 1997. године, Владимир Машић био је првобитно конобар. С годинама радног искуства и одрицања, Влада је успео да у октобру 2018. преузме власништво над изнајмљеним локалом и тиме оствари своје дечачке снове. Тада његов “Дон Сити”, кафић у Богатићу добија свој нови сјај.
У корену имена кафића нашло се име Владиног омиљеног глумца, Дона Џонсона.
Велику предност дао му је аутентичан изглед ентеријера и дискретна башта. Млађе посетиоце привлачи сто за билијар, док одрасли уживају у неометаном разговору. Све њих окупљају и повремене, ноћне, акустичне свирке. Атмосфера у стилу рокенрол и блуз звука, одувек је била Владина љубав. Зато је у претходној години започео осликавање зидова са ликовима највећих светских легенди тих жанрова. Поред њих, незаобилазан је и зидни споменар са ручним потписима посетилаца који настаје већ дванаест година.
На жалост, не само Владину већ и целог света, угоститељство је претрпело огромне губитке услед тренутне ситуације са Ковид 19 вирусом. Све предложене мере заштите предузете су од самог почетка епидемије, што је у многоме дистанцирало људе од јавних окупљања. “И дан данас посете су варљиве и под строгом контролом”, говори Владимир.
Држава је помогла исплатом минималца, док су све остале проблеме морали сами да решавају и прилагоде се ситуацији. Упркос поскупљењу робе, власник наглашава да је кафић задржао прошлогодишњи ценовник. “Кад ми је било најтеже, седео сам за шанком и свирао гитару. Музика је мелем за свачију душу. Остаје нам да се надамо да ћемо ускоро моћи неометано и заједнички да уживамо у њој”, закључује Влада.
Мина Ђ.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa