Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
НОВИ И ДРУГАЧИЈИ
29. ИЗЛОЖБА МАЛОГ ФОРМАТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

НОВИ И ДРУГАЧИЈИ

У Галерији Културног центра, у петак, 21. августа, свечано је отворена 29. Изложба малог формата. Поставку је отворила Соња Петровић Јагић, директорка Културног центра.
- Радујем се сваком августу због ове, најстарије тематске изложбе у Културном центру. Такође, радујем се што се сваке године појављују нови и млади, другачији уметници, истакла је директорка.
Од укупно 213 радова од 144 аутора трочлани жири у саставу Веселин Рајовић, редовни професор на академији ликовних уметности у Звечану, Дејан Уларџић, сликар из Шапца и Соња Петровић Јагић, историчарка уметности из Шапца, за излагање је одабрао 73 аутора са 126 радова.
- Чинило нам се да је број изложених радова сасвим довољан и да задовољава неопходан квалитет ове изложбе, која је међународног карактера. Ове године као и претходних десетак, скулптура полако преузима примат. После дугог већања, а једногласно, договорили смо се да награду поделимо двојици аутора.
Награда је додељена Петру Хрануелију, вајару из Загреба за „суптилну скулптуру од брушеног стакла“ под називом Анђео стиже и Владимиру Ћетковићу, графичару и иконописцу из Београда за „минуциозну и тајанствену графику“ Замак ни на небу ни на земљи. “Ова два аутора наметнула су се свежином идеја, сјајном израдом и невероватним занатским умећем“, наводи се у саопштењу жирија.
Изложба је отворена до 31. августа.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa