Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
МИНИСТАР ЗДРАВЉА У ПОСЕТИ ШАПЦУ

РАЗГОВОР РЕШАВА ПРОБЛЕМЕ

Прошлог петка у Шапцу боравио министар здравља проф. др Зоран Станковић. Овом приликом састао се са директоркама Дома здравља и Опште болнице Шабац, као и представницима Градске управе. Све похвале за општи изглед здравствених установа. Вишак немедицинског особља и рад у четири смена на Одељењу за хемодијализу, неки од најважнијих проблема
Након разговора које је водио са руководством шабачке Опште болнице, Дома здравља и представницима Градске управе, министар здравља проф. др Зоран Станковић се у Клубу болнице обратио запосленима. Том приликом, Станковић је изразио задовољство по питању изгледа самих здравствених установа у Шапцу, али и покренуо низ питања које је неопходно решити како би се здравствена заштита грађана подигла на што виши могући ниво.
Министар здравља је, између осталог, указао на податак да је приликом прерасподеле Дом здравља остао без дијагностичке опреме, на велики проблем житеља шабачких села који поред постојећих амбуланти немају апотеке, на не постојање адекватне комуникације између лекара из Шапца и Београда. Станковић се посебно осврнуо на чињеницу да се на Одељењу за хемодијализу, у шабачкој Општој болници ради у четири смене.
- Када је формиран центар за хемодијализу овде је било 16 пацијената, данас их има 110. У таквим условима је јако тешко организовати посао. Посебно ако знате да у складишту имате још 12 апарата за хемодијализу као и простор где да их поставите. Све што треба да урадите је да извршите предрачун и Министарство здравља је спремно да помогне ““ обећао је Станковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa