Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
ГЛАС ЗА НАШ ШАБАЦ
СА ЗОРАНОМ БОРТИЋЕМ,ЧЛАНОМ ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА ШАПЦА И ЛИДЕРОМ ПОКРЕТА “ ЗОРАН БОРТИЋ – ШАБАЧКИ
СОЦИЈАЛИСТИ” О ПРЕДСТОЈЕЋИМ ЛОКАЛНИМ ПОНОВЉЕНИМ ИЗБОРИМА, ПОЛИТИЧКОЈ КЛИМИ И ОЧЕКИВАЊИМА

ГЛАС ЗА НАШ ШАБАЦ

Покрет на чијем сам челу јасно пружа подршку листи коју предводи актуелни градоначелник Небојша Зеленовић. Делећи исте стратешке вредности, настављамо дугогодишњу сарадњу. Желимо политику континуитета која наш град ставља у ред савремених градова Европе, каже Зоран Бортић
Оснивајући Покрет шабачких социјалиста 2015. године, намера му је била да бар на локалу ублажи погубне последице политике коју је спроводила његова дотадашња партија СПС у копродукцији са СНС. У политичкој утакмици покушава да задобије поверење бирача којима је, како каже, идеја социјалне правде на срцу, а свој домет провериће још једном, на поновљеним локалним изборима у суботу. Зато га на почетку разговора за Глас Подриња питамо каква је позиција „шабачких социјалиста“.
- Покрет на чијем сам челу недвосмислено пружа подршку листи коју предводи актуелни градоначелник Небојша Зеленовић. Делећи исте стратешке вредности, настављамо дугогодишњу сарадњу. Желимо политику континуитета која наш град ставља у ред савремених градова Европе. Спроводећи наш програм, у основи социјалистички и антифашистички, заједно са водећим коалиционим партнером, верујемо да ће Шабац напредовати пре свега на економском плану, што ће пратити адекватна урбанистичка и социјална политика. Наравно, на то ће се надоградити култура и спорт, а по улагању у ове области препознатљиви смо у читавој Србији. Зато смо ми интересе и капацитете нашег Покрета ставили у службу тих циљева.
У спорту и политици незахвално је давати прогнозе. Ипак, каква су Ваша очекивања пред поновљене изборе?
- Избори одржани 21. јуна обиловали су бројним неправилностима, мафијашким притисцима и отвореном куповином гласова, што је и надлежни суд потврдио. Уверен сам да ће у овом изборном циклусу све протећи регуларно и да ће грађани, а њих је око 30.000, слободно исказати своју вољу.
Политичка синергија свих опција које желе Шабац без криминала и корупције однеће победу. Тако ће се спречити крађа коју су покушали да спроведу људи из Српске напредне странке.

Принципи важнији од власти
Синоним за социјалисте у Шапцу већ дуго је Зоран Бортић, лидер Покрета “ Зоран Бортић – Шабачки социјалисти “. Због противљења политици СПС-а 2015. године, заједно са сарадницима искључен је из ове партије, али је одмах после тога основао Покрет Шабачки социјалисти, рачунајући на разочаране у левицу, а СПС посебно. Бившој партији замера што је заточеник “напредњака” и у програмском и у кадровском и у практичном смислу.


Сведоци смо ових дана да високо позиционирани функционери Социјалистичке партије Србије из Ваљева, на пример, позивају Шапчане да гласају за СНС. Шта мислите о томе, да ли оваква пракса уништава не само политички живот већ и морал једног друштва?
- Као човеку који је скоро цео свој политички живот посветио левичарској опцији, са жаљењем посматрам како партија која је ту опцију носила лагано нестаје. На нивоу Републике, између два изборна циклуса, константно се губи око 100.000 гласова. На локалу је ситуација идентична у процентуалном смислу, нема ни фамозног цензуса од три одсто. Све је то последица себичних, ситносопвственичких интереса и жеља да се уграби нека министарска фотеља или директорско место, за врло узак круг људи из врха.
Ви на то нисте пристали?
- Нисам. Нисам пристао зато што нисам хтео да будем ничија марионета. А посебно не СНС-а. Ако је мој грех, и грех мојих сарадника, била наша убедљива победа за Савет Месне заједнице „Дреновац“ од девет према нула и непоколебљива одлучност да следимо изворне принципе на којима је Партија почивала, онда су нас са правом искључили. Међутим, мислим да је ситуација обратна. Статистика је неумољива. Јасно је показала какви су резултати пре и после нашег мандата у СПС.

Они који у суботу имају изборно право, нека то право и искористе. Не због Београда, не због нас садашњих, већ због Шапца који је изнад свега, и у коме ће наши потомци моћи нормално да живе, да се школују, раде, лече, заснивају породице, уживају у културним и спортским дешавањима


Шта бисте поручили нашим читаоцима?
- Порука читаоцима вашег цењеног листа, који је деценијама присутан у нашим домовима је следећа: да они који у суботу имају изборно право, то право и искористе. Не због Београда, не због нас садашњих, већ због Шапца који је изнад свега, и у коме ће наши потомци моћи нормално да живе, да се школују, раде, лече, заснивају породице, уживају у културним и спортским дешавањима. Посебно апелујем на све бивше и садашње социјалисте, све искрене левичаре, да свој глас дају листи “ Шабац је наш”.

Шабац изнад свега
Позивам све да они који у суботу имају изборно право, то право и искористе. Не због Београда, не због нас садашњих, већ због Шапца који је изнад свега, и у коме ће наши потомци моћи нормално да живе, да се школују, раде, лече, заснивају породице, уживају у културним и спортским дешавањима. Посебно апелујем на све бивше и садашње социјалисте, све искрене левичаре, да свој глас дају листи “ Шабац је наш”.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa