Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
Будимо одговорни,чувајмо своје  здравље
САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА МУО

Будимо одговорни,чувајмо своје здравље

У уторак, 01. септембра, изјаву о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа дао је Владан Красавац, начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.
-Епидемиолошка ситуација у претходних недељу дана на подручју Мачванског управног округа, али и у читавој Републици Србији је стабилана, што показују параметри и подаци који се свакодневно добијају од Завода за јавно здравље Шабац. Као последица оваквог стања укинута је ванредна ситуација у градовима и општинама Мачванског управног округа. Друштвени и привредни живот враћа се у стање које је било пре увођења ванредне ситуације. То се пре свега односи на рад угоститељских објеката, спортских клубова, дворанске спортове,почетак школске године и све друге активности.Укидањем ванредне ситуације не укидају се и мере које је Кризни штаб донео и које су на снази и надаље. Ове мере представљају услов да се редовно одвијају привредне активности и друштвени живот.
Почела је нова школска година. Прилика је да свим ђацима пожелимо успешан почетак школске године. Ово се првенствено односи на ђаке прваке,з а које је први школски дан почетак школовања и школског живота. Настава у школама обављаће се у складу са мерема које је прописало Министарство просвете, али и мерама које је донео Кризни штаб. Ношење маски,одржавање прописане дистанце, ограничени број ученика у одељењу, као и друге мере у функцији су безбедног обављања наставе у школама. Посебна пажња се посвећује одржавању хигијене и дезинфекцији простора.
Укидањем ванредне ситуације у граду Шапцу стекли су се услови за наставак изборног процеса и понављање избора на 27 бирачких места. Позивају се сви грађани са подручја ових бирачких места да искористе своје грађанско и бирачко право. Неопходно је да избори протекну у миру, демократској атмосфери и достојанствено, а Градска изборна комисија у обавези је да изборе спроведе уз поштовање мера које је Кризни штаб наложио.
Медицинско и здравствено особље,које је поднело и највећи терет током свих ових дана, користи прилику да предахне и одмори се. Шабачка болница је и надаље Ковид болница за Мачвански управни округ, али се број пацијената у великој мери смањује.
Будимо одговорни,чувајмо своје здравље- изјавио је Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa