Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
ВК сава

ВК сава

ВАТЕРПОЛО: ДРУГА ЛИГА

Пловидба Првом лигом

Нова сениорска титула Шапчана. Други тим Шапца, екипа „Сава“ освојила Другу лигу и стекла право наступа у Првој Б лиги. Уз њих, Гоч такође досегао промоцију
Протекла недеља беше једна од најтрофејнијих у историји шабачког ватерпола. Овдашњи клуб је јединствен у Србији, јер у својим витринама има две сениорске титуле. Од лета 2019. године, Градски базен је кућа највреднијег домаћег пехара, оног намењеног шампиону државе, а од овог августа ту је и седиште најбоље екипе Друге лиге Србије. Ватерполо клуб САВА, односно други тим Шапца који чине играчи из млађих категорија, попео се на трон овог ранга на турниру одржаном у Шапцу.
Сава, под тренерским руиководством Матије Лончарића, појачан и наступом некадашњег првотимца Николе Цара, показала је више од три преостала такмаца. Почело је победом над екипом Гоча, у дербију, 12:10, потом је против Пожаревљана демонстрирана сила, 35:2, уз велику победу над Врачаром 16:6 у последњем колу.
За шампионе Друге лиге наступали су: Мијаиловић, Трбовић, Станојевић, Маливуковић, Бабић, Кнежевић, Пауновић, Михаиловић, Пантелић, Марић, Млинар, Новаковић, Алимпић, Тадић, Јовић, Атић, Цар.
Титула је Шапчанима обезбедила право наступа у Првој Б лиги наредне сезоне. У овој лиги играју још позната имена попут кикиндског ЖАК, некадашњег прволигаша, Бања Лука, прошлосезонски учесник квалификација за Лигу шампиона као представник Босне и Херцеговине, као и два панчевачка клуба Винд спорта и Младости, као и београдских: Палилуле, Дорћола и Сингидунума.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa