Инфо

3. септембар 2020.3. сеп 2020.
медаље за ак “цер”:  пулени и тренер Тодоровић

медаље за ак “цер”: пулени и тренер Тодоровић

АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО СТАРИЈИХ ЈУНИОРА

УСПЕСИ У КРУШЕВЦУ

Шабачка атлетика богатија за шест одличја са јуниорског Првенства државе. Четири медаље за „Цер“ и две за АШК Темпо. Успешну серију наставио и бадовиначки „Спринт“
Крушевац и Сремска Митровица угостили су најбоље јуниоре Србије на државном првенству, а атлетика Мачве у ризници има нових осам одличја (два злата, пет сребрних и једну бронзу) која су донели чланови три овдашња клуба.
Шабачки клуб ЦЕР остварио је запажене резултате у Крушевцу, где су се истакли тркачи овог клуба. ЖЕЉКО ТОДОРОВИЋ, још увек годинама млађи јуниор, први пут се опробао на 3.000 метара стипл и апсолутно доминирао оставивши другопласираног за пуних 12 секунди, а тријумфује у времену 09:53,86. Овој титули Тодоровић је прикључио велико сребро на 5.000 метара где је прва позиција измакла за непуне три секунде (15:28,62). Још један годинама млађи јуниор истакао се кроз два сребрна одличја. Кривајац НЕМАЊА ТАДИЋ, спринтерски потенцијал показао је са два друга места на 100, односно 200 метара уз личне рекорде (11:19 и 22:63), а једино су бржи неприкосновен и две године старији спринтери који већ наредне сезоне прелазе међу сениоре, док Жељка и Немању чекају још две године међу јуниорима. Поменути дуо је кандидат за национални тим и наступ на Балканском првенству у Истанбулу. Цер је представљао још један дебитант Огњен Којић. Екипу је предводио тренер Саша Теодоровић.
Тим АШК ТЕМПА заслужио је две медаље у Крушевцу, обе је освојила НАТАЛИЈА ГРУЈИЋ. Пуленка тренера Милисава Станојчића, на победничко постоље се попела у трци на 1.500 метара, где је досегла бронзу у времену 04:48,24, а степеник више попела се на два пута дужој деоници где јој је време 10:43,45 обезбедило сребрно одличје.
Серију медаља наставио је клуб СПРИНТ Бадовинци и тренер Иван Ђинић. Јуниорски шампион Србије од претходног викенда је ЂОРЂЕ ЈОВАНОВИЋ, најбољи јуниор државе у скоку с мотком. Прескочио је три метра и 90 центиметара, сигурно тријумфовао, а иако није успео, био је изузетно близу и висине од 4:11. Бадовинчани имају и вицешампиона у дисциплини бацање копља. НИКОЛА РОСИЋ је имао хитац од 47 метара и 73 центиметра.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa