Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
Криминалци  злоупотребили  изборну вољу
НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК
И НОСИЛАЦ ЛИСТЕ “ШАБАЦ ЈЕ НАШ”

Криминалци злоупотребили изборну вољу

Немам речи да опишем догађаје у току данашњег дана. Мислио сам да не може бити горе него што је било 21. јуна. Ово што се десило данас и вечерас нешто је најгоре што је Шабац запамтио у својој парламентарној историји. Никада овако брутално криминалци нису злоуоптребљавали изборну вољу Шапчана. Никада овако брутално институције нису жмуриле на овакве догађаје. Зато ћемо ми тражити, од ГИК, да се понови гласање на свих 27 бирачких места - рекао је градоначелник
Нико у Шапцу не може да каже сигурно какви су резултати поновљених избора, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на конференцији за медије у ноћи после поновљених избора.
Разлог томе су, како је градоначелник навео, бројне неправилности на многим изборним местима, које су пријављиване током читавог дана.
-Оно што можемо да кажемо је, да због свих нерегуларности које су се десиле током изборног дана, због свих примедби, а према информацијама које имам, на свим бирачким местима, унете су озбиљне примедбе на записник и ми ћемо тражити да се избори у Шапцу на ових 27 бирачких места понове. Разлог томе је што је људима плаћано да гласају, што је утицано на њих како да заокружују на листићу, што су сликани гласачки листићи на бирачком месту, што је вршено јавно гласање на највећем броју бирачких места и због општег притиска на бираче. Током читавог дана, криминалци, не само из Шапца, него из читаве Србије, су се сјатили у наш град. Возали су се у колонама скупоцених аутомобила, запосели шабачка села и малтретирали грађане, потпуно неометани од полиције, тужилаштва и свих служби безбедности. Сада су мештани Шеварица и Табановића могли да упознају Сандокана - рекао је Небојша Зеленовић.
Градоначелник је истакао да се врхунац десио, када је председник бирачког одбора на бирачком месту у Шеварицама, пресретнут “од стране Сандокана и његових криминалаца“ у Мачванском Причиновићу и када је покушано да му се отме изборни материјал који је понео у Градску изборну комисију.
-Немам речи да опишем догађаје у току данашњег дана. Мислио сам да не може бити горе него што је било 21. јуна. Ово што се десило данас и вечерас нешто је најгоре што је Шабац запамтио у својој парламентарној историји. Никада овако брутално криминалци нису злоуоптребљавали изборну вољу Шапчана. Никада овако брутално институције нису жмуриле на овакве догађаје. Зато ћемо ми тражити, од ГИК, да се понови гласање на свих 27 бирачких места - рекао је градоначелник.

Настављамо борбу
-Настављамо борбу, да одбранимо слободни Шабац од криминалаца. Нећемо дозволити да он икада падне у руке криминала и да буде плен људи који желе да успоставе апсолутну власт у Држави, поручио је градоначелник Зеленовић.


На питање новинара Н1 да ли ће понављање избора довсти до “зачараног круга“ градоначелник је истакао да је све “врло једноставно“
-Постоје криминалци који врше кривична дела, злоупотребљавају изборну вољу грађана и утичу на гласање. То су све тешка кривична дела. Када се та кривична дела дешавају полиција и тужилаштво реагују , а не жмуре. Нема “зачараног круга“. Постоји Закон и његово поштовање. Ја нисам ту нити да пратим, нити да хапсим криминалце. Позивам институције да раде свој посао. Да заштите права грађана, рекао је Небојша Зеленовић.
Градоначелник је истакао да не може да коментарише пристигле резултате избора, али да су у глобалу за колацију бољи, али “апсурдни пошто ништа није било по закону“.
-Ово што се десило у Шапцу и што су сви Шапчани могли да виде својим очима, ништа није било по закону. Ми нашу борбу настављамо. Борићемо се као што смо то радили и до сада. Све по закону. Борићемо се да кроз институције дођемо до решења, а решење је - једном мора да се поштено гласа, рекао је градоначелник Зеленовић и додао да након подршке која је стигла Граду Шапцу од ЕУ и страних амбасадора ни то није било довољно да се било шта промени на овим изборима.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa