Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
Победу посвећујемо Вучићу
ДАРКО ГЛИШИЋ, ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА СНС

Победу посвећујемо Вучићу

Ову победу посвећујем нашем председнику Александру Вучићу. Знам да ће му бар за тренутак олакшати муке и борбу коју је имао у Вашингтону и коју ће имати у Бриселу као поклон за све што је урадио за земљу. Србија ће напредовати, као и што ће Шабац од вечерас напредовати - рекао је Глишић
Српска напредна странка је прогласила победу на поновљеним локалним изборима у Шапцу 5. септембра.
Новинарима се током изборне ноћи обратио Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС.
Он том приликом није изнео прецизне податке, али је истакао да је шабачки напредњаци освојили 51 одсто гласова и да неће имати мање од 37 мандата, што представља већину од 69 мандата колико чини Скупштину града Шапца.
Глишић је истакао да је поносан на политику коју води Александар Вучић, који се, како каже, као лав бори да од немогућег направи могуће и поручује да ће Србија бити модерна европска земља.
“- Ову победу посвећујем нашем председнику Александру Вучићу. Знам да ће му бар за тренутак олакшати муке и борбу коју је имао у Вашингтону и коју ће имати у Бриселу као поклон за све што је урадио за земљу. Србија ће напредовати, као и што ће Шабац од вечерас напредовати - рекао је Глишић.
Глишић је новинарима рекао да “Шабац није пао” као што је то оценила европарламентарка Тања Фајон, јер, како каже, “не може да падне ниже од онога на којим гранама је био, те поручио да је Шабац од вечерас ослобођен тираније.

Пајић: СНС 37, остали 31 мандат!?
Кандидат за градоначелника Шапца изспре листе “Александар Вучић – за нашу децу” др Александар Пајић изјавио је да ће та листа у новом шабачком парламенту сама имати већину одборничких места.
- Укупан број мандата напредњака бити 37, док сви остали имају 31. На поновљеним изборима 5. септембра добили смо потврду да СНС нема алтернативу и да имамо највеће поверење Шапчана - рекао је Пајић.
Оно што би, као кандидат за градоначелника Шапца, Пајић требало да зна, да градски парламент има 69 мандата, а не 68 колико је по његовој рачуници.


Он је “поздравио” Тању Фајон, која, каже, у Шапцу, жели да сачува “огољену диктатуру” и верује да ће јој изборни резултат ноћи учинити бесаним, али СНС поручује тек планира да побеђује.
“Неће народ у Шапцу више ни Зеленовића ни Душана Петровића”, рекао је Глишић и захвалио свим члановима СНС који су, каже, трпели различите притиске и понижења, а остали достојанстевни.
Изборне резултате шабачки напредњаци су чекали у својим просторијама, а поред Глишића, својим присуством напредњаке су подржали заменик градоначелника Београда Горан Весић, доскорашњи народни посланик Владимир Ђукановић, као и високи функционер Социјалистичке партије Ђорђе Милићевић.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa