Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
ФУДБАЛ

ИЗ ШАПЦА ПРЕМА БАРСЕЛОНИ

Никша Вујчић, одлични ученик седмог разреда ОШ “Лаза Лазаревић“ у Шапцу, почео је играти фудбал, сада већ далеке 2005.године у ФШ “Стеван Ћеле Вилотић“ на СЦ “Крсмановача“ под будним оком тренера Драгослава Костића. Преко победничког пехара “Мини-макси“ лиге, где је у финалу постигао три гола, безброј освојених турнира, мали Шапчанин је у мају ове године, као гост заиграо у дресу ФК “Војводине“ на турниру у Барселони. По завршетку турнира уследио је позив на седмодневни камп Барселоне који је прошле недеље одржан у Поречу. На њега је позвано око 150 деце узраста од 8 до 16 година, из Аустрије, Јапана, Немачке, Италије, Холандије, БиХ, Македоније, Словеније, Хрватске и наравно Србије, па чак и из наше јужне покрајине.
Кампом је руководио Хозе Моратела, човек који је одиграо преко 300 утакмица у дресу Каталонаца и био капитен Марадони.
- Радимо по познатој Барсиној методологији, у којој се уз техничке елементе, раде и елементи тактике, и то сви у нашем погону од осмогодишњака до сениора раде исте вежбе. Стога је осмогодишњаку касније лако у нашим селекцијама, јер само до аутоматизма усавршава оно што је већ раније научио. И то је тајна нашег успеха. Сви раде исто, без обзира на године и у којој екипи тренирају, - каже Моратела.
Мали Шапчанин, који је ових дана регистрован за ФК “Војводину“, проглашен је за најбољег играча кампа и добио је за успомену сат ФК “Барселона“. Стручњаци клуба који је задивио свет, управо по изванредној селекцији најмлађих играча и поимању фудбалске игре , пратиће Никшин развој и у наредних шест месеци очекује да ће бити позван у нови тренинг камп ФК “Барселона“ добро познате “Ла Масије“.
Познавајући Никшину посвећеност фудбалу и обавезама, сигурно је да ће Шабац имати чиме да се поноси.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa