Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
Оформљено  седам комисија
ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Оформљено седам комисија

Именоване нове одборнице. Усвојено више решења и закључака о реализацији програма пословања, кредитном задужењу, степену усклађености планираних и реализованих активности Јавног комуналног предузећа “Богатић”
На прошлог понедељка одржаној, другој, редовној седници Скупштине општине Богатић, нашло се 15 тачака дневног реда.
Најпре су уместо раније изабраних челника општине и одборнице Иване Ђукић, која је на ову дужност дала оставку, изабране нове: Татјана Берић, Ивана Игњатовић и Марица Николић, које су и положиле заклетву.
Више питања из области рада Јавног комуналног предузећа “Богатић”, образложио је његов директор Владан Попадић. Он је између осталог рекао да редовно обављају делатности које су им одређене и чине све како би се технички оспособили да поверене им послове боље раде. У ту сврху је и предложено кредитно задужење са којим су се одборници без много дискусије сагласили. Највише примедаба и коментара одборника, међу којима је предњачио Александар Илијашевић из Бадовинаца односило се на депоновање смећа, које “прети” овој равници у целини, а у месној заједници Бадовинци је то посебно изражено, будући да имају највећи број домаћинстава у општини. Мештани овог села се сналазе, свако на свој начин, будући да нема редовног одношења смећа из ове месне заједнице. Илијашевић је затражио да се бар поставе контејнери за одлагање смећа на “кључним” местима и машина за његово депоновање на депонију долази у ово село бар два пута недељно.
Формирана је и комисија за спровођење поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Богатић, путем непосредне погодбе без надокнаде.
Међу осталим усвојени су предлози о именовању председника и чланова комисија: За избор и именовања, административно-мандатне, комисије за статут и прописе, спорт, односе са верским заједницама, пољопривреду и село, представке и предлоге Скупштине општине Богатић.
Поново су највише времена одузела одборничка питања, а ту су се опет највише наметали проблеми из месне заједнице Бадовинци, везани за прописно складиштење смећа, бесправну експлоатацију шљунка и песка, те потребу изградње нове зграде дечјег обданишта.
Било је ту питања у вези издвајања средстава за Фудбалски и Рукометни клуб “Мачва” у Богатићу, наводне финансијске дубиозе у општинском буџету и Црвеном крсту, те потребу постављања саобраћајне сигнализације на кривини пута на улазу у Белотић, где се често догађају саобраћајни удеси са најтежим последицама.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa