Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
фото: Званична интернет презентација ФК Мачва

фото: Званична интернет презентација ФК Мачва

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

РИВАЛ ЗА НАДУ

По многим мерилима Новосађани ривал по мери, али ипак фаворити. Растерећенији од Мачве у наставак сезоне. Шапчани у припремном мечу поражени од Металца на свом терену
Прва пауза је прошла, други предах следи после још четири првенствене утакмице, међу њима два ривала против кога бар навијачи имају право на реалну наду. Ситуација је таква да нема противника који не располаже са већим фондом играча и самим тим са више алтернатива у ротацији, али дефинитивно новосадски Пролетер и Вождовац у Шапцу су противници против кога треба тражити бодове што Мачву бар остављају у борби за спас.
Одигран је током одмора и припремни меч у коме је у Шапцу Металац победио 1:0. Многи су се надали да би у истом периоду могао још неки фудбалер допринети квантитету и квалитету у тиму пред наставак сезоне. Ипак, у тренутку када закључујемо спортске стране, нема новајлија међу „чивијашима“. Није било ни одлазака, тако да са непромењеним снагама Драган Аничић улази у нову фазу суперлигашке борбе.
До наредне репрезентативне паузе, Шапчани играју редом против: ПРОЛЕТЕРА у Новом Саду, ТСЦ у Шапцу, гостују ЧУКАРИЧКОМ и дочекују ВОЖДОВАЦ. Најпре следе Новосађани.
Екипа са Слане баре је већ стабилан суперлигаш. Прве сезоне је чак играла у плеј офу, претходне је упркос лошем почетку била на средини табеле, а чини се да је најбољи потез било пружање прилике Бранку Жигићу на месту тренера. најпре је именован као привремено решење у претходну јесен, али се испоставило да је идеално решење на дуже стазе. Почетак је показао да су направили прави избор довођењем Виктора Живојиновића из Вождовца који је међу водећим стрелцима лиге и прва снага у навали Новосађана. Крилни играч Филип Кнежевић се доласком из Ниша наметнуо на тој позицији. Бразилац Леандро, Андрејевић и Ковачевић, уз гомана Петрића већ више сезона дају чврстину „пролетерима“. Клуб је имао повољан распоред и у шест кола остварио две победе, два ремија и два пораза. Искористилу слабости Рада и Златибора, имају жал за изгубљена два бода против Бачке и солидне игре против Звезде и Радничког, али уз очекиване поразе. Попут шабачке екипе, циљ им је опстанак у Супер лиги.
У претходне три сезоне, иако статистика нема неки значај, Мачва је оставрила сва три исхода у Новом Саду. У последњем мечу је ремизирала, 1:1, пре тога је изгубила 1:0, а у сезону пласмана у Супер лигу, славила 2:0 у центру АП Војводина.

Млађе категорије
У осмом колу Квалитетне кадетске лиге Србије, играчи „Мачве“ остварили су другу победу у сезони. Убедљиво су савладали нишки „Реал“ 3:0. Шапчани су тренутно четрнаести, а следи гостовање у Земуну.
Омладинци су и после шест кола сачували максималан учинак у Првој омладинској лиги регионалног савеза. Победили су ваљевску Будућност Крушик 4:0. Следеће коло „црвено-црни“ гостују у Аранђеловцу.


Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa