Инфо

10. септембар 2020.10. сеп 2020.
вк шабац март 2020: фото В. Алексић

вк шабац март 2020: фото В. Алексић

ВАТЕРПОЛО: СЕЗОНА 20/21.

Велики против великих

Први пут шабачки ватерполо у два целосезонска ранга. На домаћој сцени у Шапцу сви евро шампиони из Србије. Уз њих и два тима која подржавају некадашњи/садашњи репрезентативци
Сви домаћи трофеји у колекцији, звање шампиона Србије у две категорије, финални турнири у преосталим узрастима, услови и бројност деце у школи, као и чињеница да је једини клуб осим Партизана и Звезде који је освојао титулу у Србији, сврставају ВК ШАБАЦ међу велике клубове српског ватерпола. У овој сезони, на два фронта, сви велики моћни, традицијом и/или актуелним квалитетом играће на Градском базену, наспрам „Шапца“ или другог тима овдашњег клуба, састављеног од млађих категорија САВЕ.
Услед епидемије наредне сезоне ће Регионална лига бити организована у скраћеном формату, но иако ће у фокусу бити домаћи ниво, биће ово посебна сезона где великани неће заобићи наш град. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација дозволити да поново трибине буду пуне, а у базену ће се са „чивијашима“ борити и трудити да им скину скалп два некадашња шампиона Европе, потпуно опорављени Партизан и Црвена Звезда, вицешампион Европе, као и победник ЛЕН купа Раднички Крагујевац, вероватно клуб са највећим буџетом и изузетним саставом. У Србији на евро сцени још значи Бечеј, такође некада најбољи у Европи. Они су данас далеко од домаћег врха, али ће доћи на Градски базен, после деценије и по, сада као ривали „Саве“ у Првој Б лиги. Војводина је пре нешто мање од једне деценије играла Лигу шампиона неколико сезона, а и она ће, наравно, бити наспрам наше екипе током јесени и пролећа.
Последњих година све више домаћих ватерполиста помаже клубове у Србији, те тако ћемо у Шапцу гледати Нови Београд, чије руководство предводи Александар Шапић, а на месту тренера је Владимир Вујасиновић, тренер са пет домаћих титула и три тренерска наступа на завршним турнирима Лиге шампиона. У саставу су велика имена са репрезентативним искуством. Нови Београд ће на мегдан Шапцу, док ће панчевачки Винд спорт клуб иза којег стоји Никола Рађен на Градском базену водити битку са младим играчима Шапца, члановима Саве. Распоред ривала у новој сезони играчи „Саве“ ће сазнати данас. Лига стартује 10. октобра. Шабац у Првој супер лиги, 26. септембра игра дерби против Радничког у Шапцу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa