Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

Ko с ђаволом тикве сади о главу му се лупају

Нова странка Шабац као чланица коалиције „Нови тим за Шабац –Јелена Милошевић” разочарано саопштава да је огорчена поступком Покрета „Западна Србија” на челу са Немањом Пајићем, односно разговорима Западне Србије са представницима СНС-а о било којим темама, а посебно о будућности Шапца и Шапчана.
Импресивно је да су као основне теме разговора наведене економски развој, стране инвестиције, запошљавање и слично, а интересантно да су их разрађивали професор фискултуре и ПТТ монтер, у име СНС-а, а са стране Западне Србије: демограф, психолог, виши санитарни техничар, технолог и трговац у пензији као најкомпетентнији.
Шокирани смо чињеницом да представници Западне Србије уопште помишљају на заједничко деловање са шабачким СНС-ом. Добронамерни би могли рећи да наивно верују да чланови шабачког СНС-а могу да учине било шта добро и донесу било какав бољитак, те да са њима ваља било шта започињати и у било чему учествовати.
Ми из Нове странке мислимо да „ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају”, непрекидно на то упозоравамо и зато смо донели и одлуку да сарадње са повампиреним странкама из деведесетих (СРС, СПС, СНС и сличнима) нема ни по коју цену, чак и да се небо руши.
Најдобронамерније саветујемо наше дојучерашње коалиционе партнере да се ману ћорава посла и дозову памети док још има времена.
Градски одбор Нове странке Шабац, због свега наведеног, напушта коалицију „Нови тим за Шабац –Јелена Милошевић”, уз захвалност свим члановима, симпатизерима и пријатељима Нове странке који су се у последњих шест месеци ангажовали у изборној кампањи. Истовремено се извињавамо грађанкама и грађанима Шапца што нисмо могли ни наслутити политички заокрет дојучерашњих партнера јер је то доскора било неупитно, као и подршка Небојши Зеленовићу и демократским опцијама.
Без обзира што се кандидати Нове странке налазе на листи под редним бројем 2, на евентуално поновољеним изборима на појединим бирачким местима и без обзира на могућност да и Нова странка на тој листи добије одборника и оствари корист за своју политику, ми јасно и гласно поручујемо члановима, симпатизерима и пријатељима, да се безусловно и на све могуће начине подржи листа под редним бројем 3 „Шабац је наш – Небојша Зеленовић”.
Зато поручујемо да Нова странка ни до сада ни у будуће неће сарађивати са СНС-ом, због програмских, а пре свега непремостивих људских и моралних разлика.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa