Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Кривичне пријаве због  напада на уставно уређење
НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК НОСИЛАЦ ЛИСТЕ “ШАБАЦ ЈЕ НАС”

Кривичне пријаве због напада на уставно уређење

Пријава је поднета Тужилаштву за организовани криминал у Београду против особа за које мисли да су спречили грађане Шапца да “изразе своју изборну вољу“ и да слободно гласају на локалним изборима 5. септембра и то против Милана Остојића Сандокана, Александра Пајића, Ђорђа Тодоровића Бургоса, Зорана Јевђенића, начелника Полицијске управе у Шапцу, Бобана Бирманчевића, Небојше Стојићевића Јариног из Шапца, Владана Красавца, начелника Мачванског управног окуга, Радојице Пријовића из Мајура, и више других непознатих лица
Правни тим листе “Шабац је наш” чији је носилац актуелни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поднео је кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал у Београду против особа за које мисли да су спречили грађане Шапца да “изразе своју изборну вољу“ и да слободно гласају на локалним изборима 5. септембра.
Градоначелник Зеленовић је нагласио да је кривична пријава поднета са свим доказима које подразумевају фотографије, видео снимке и изјаве сведока. Кривична пријава је подигнута због кривичног дела удруживање ради противуставне делатности, напада на уставно уређење, повреде права гласања и давање и примање мита у вези са гласањем.
- Оно што се десило на изборима у Шапцу 21. јуна и 5. септембра је руковођено и организовано од стране криминалаца у договору са члановима Српске напредне странке, што је кривично дело које се зове напад на уставно уређење државе Србије. Због тога смо данас поднели кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал у Београду против лица за која мислимо да су спречила грађане Шапца да нормално изразе своју изборну вољу и да слободно гласају - рекао је Зеленовић.
Он је додао да су криминалци, њих неколико стотина, “вршили принуду, притисак, давали новац и на друге начине спречавали изражавање слободне воље“ грађана Шапца.

Плаћање гласова
Члан Зеленовићевог правног тима Александар Мијаиловић рекао је новинарима да је у месту у ком је он био члан бирачког одбора група Рома дошла организовано на гласање, као и да су на његово питање да ли их је неко организовао и платио им одговорили потврдно.
Он је додао да је забележен и случај жене која је погрешила бирачко место, а потом се жалила да “ако не буде гласала неће моћи да добије новац“.
Према његовим речима, он има 123 изјаве сведока и доказе за 260 кршења изборних правила од чега је 90 кривично дело.


- Поднели смо кривичну пријаву против Милана Остојића Сандокана, Александра Пајића, Ђорђа Тодоровића Бургоса, Зорана Јевђенића, начелника Полицијске управе у Шапцу, Бобана Бирманчевића, Небојше Стојићевића Јариног из Шапца, Владана Красавца, начелника Мачванског управног окуга, Радојице Пријовића из Мајура, и више других непознатих лица - навео је градоначелник Шапца.
Према његовим речима, уз кривичне пријаве приложени су и докази са изјавама, сликама и видео материјалом.
Он је додао да су “сви видели шта се дешава“ и да су и припадници Полицијске управе у Шапцу били сведоци, али да нико ништа није урадио да се то спречи, наводећи да се зато кривична пријава подноси и против начелника Полицијске управе у Шапцу.
Када је реч о будућности, Зеленовић је рекао да њима не преостаје ништа друго него да се боре за слободу и да ту вољу нико не може да украде и победи.

Непозната сила спојила Пајиће
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић није имао објашњење за састанак свог коалиционог партнера Немање Пајића са представницима Српске напредне странке у Шапцу.
-Нека потпуно непозната сила се десила, чим је Немања Пајић сео за исти сто са њима. Био је на овом истом месту са нама са нама када смо подносили кривичне пријаве против свих тих особа. Сигуран сам да нико ко је гласао за листу “Нови тим за Шабац” није гласао за то да они сада буду заједно, рекао је Зеленовић.
Градоначелник Шапца је потврдио да се претходних дана није видео са својим коалиционим партнером Немањом Пајићем.
Он је позвао све гласаче листе “Нови тим за Шабац” да, на поновљеним изборима, подрже његову листу или неку од листа “којима је слобода на срцу”.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa