Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Озбиљност и посвећеност у раду награђена признањем
Градска организација инвалида рада Шабац

Озбиљност и посвећеност у раду награђена признањем

На Vl Ткачкој колонији у Стапару у трајању од 07 - 11.09.2020. учествовала је и представница Градске организације инвалида рада Шабац Саранфиљка Ивин.Организатор је удружење „Етно мрежа“ Београд.Ово је прилика да се из двадесетак градова Србије из удружења у којима се негује традиција кроз израду рукотворина на једном месту стекну нова и размене специфична искуства из вештине ткања.
Стапарски ћилим је специфична техника ткања(клечање) потиче из XIX века , а посебност је и ширина разбоја у зависности од жељене ширине ћилима .Мотиви су углавном флорални (ружа), или орнаменти животиња и птица.У току трајања ове колоније ткаље су имале задатак да откају простирку величине 40 x 40 cm са мотивом стапарске руже.
Представница ГОИР – а и чланица радионице „Стари занати „ Шабац освојила је престижно признање : за најбољи рад у клечаној техници у категорији техничке исправности , уверење у категорији „Предузимљива и своја“ и потврду у категорији активног учешћа у програму колоније . Ово је прилика да се у име ГОИР-а захвалимо нашој чланици на посвећености и озбиљности у раду иако до учешћа у овој колонији никаквог искуства у ткању није имала. Захваљујући учешћу и овим признањима нашој чланици г-ђи Саранфиљки Ивин рад ГОИР-а и ткачке радионице „Стари занати“квалитетно је представљен и на Етно мрежи, Наледу, амбасадама Канаде, Америке, г-ђи Зорани Михаиловић - Министарка грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије. Ово је и потврда да нисмо случајно у оквиру седам градова у Србији власници сертификата и признања „Чувари традиције „ културно нематеријалног наслеђа Србије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa