Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Борба се наставља
ЗАЈЕДНИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА УДС “ПРИЛИКА” КОАЛИЦИЈЕ
“МЕТЛА – ЗА ОПСТАНАК” И ЕВРОПСКЕ ЗЕЛЕНЕ ПАРТИЈЕ

Борба се наставља

Нико од нас који смо овде нема намеру, не да се договара, него ни да разговара са онима који су покушали да претњама, уценама, куповином, прекроје слободну вољу грађана Шапца, истакао је Божидар Катић. Не плашимо се да ли ћемо потврдити своје место у парламенту, јер наши суграђани су имали довољно снаге и храбрости да нам на поновљеним изборима дају глас, навео је Милутин Станковић. Ми предлажемо да се понове избори не само на оним местима на којима то предлаже ГИК, него да у духу помирења свих грађана Шапца, то буде на свих 100 изборних места, рекао је др Дејан Павловић
Данас су заједничку конференцију за медије одржали представници коалиције “Метла - За Опстанак”, Уједињене демократске Србије - “Прилика” и Европске зелене партије. Дан пошто је Градска изборна комисија донела одлуку да се понове избори на 20 изборних места у Шапцу, из ових политичких групација су поручили да се борба наставља. Позвали су бираче да изађу још једном на биралишта и истакли да након избора неће правити договоре са Српском напредном странком.
Божидар Катић са листе “Метла - За Опстанак” подсетио је да ове три опције имају четири одборника и подвукао да су они добијени слободном вољом грађана.
-Нисам сигуран колико, у овом моменту, тако изабраних одборника има на неким другим листама. Ми чврсто заступамо став да избори морају да буду спроведени у складу са Законом и да оно што смо имали 21. јуна и 5. септембра нису избори. То је права слика Србије Александра Вучића - мафија, мито, корупција, пљачка, отимачина. На нама је да не дозволимо да та слика Србије постане и слика нашег града. Захваљујем се на храбрости и одлучности свим људима који су подржали нашу листу и свима који су гласали за слободу и демократију у овом граду. После избора 21. јуна резултат који је прогласила ГИК био је 37 према 32 за СНС у односу на листе које подржавају слободу и демократију у овом граду. Сада је ситуација другачија. После поновљених избора СНС има 35 мандата, а ми сви заједно 34, што говори да смо ми успели, у условима који су постојали 5. септембра, да направимо огромну разлику. “Два корака до победе, корак до слободе”. Борба се наставља, рекао је Божидар Катић и позвао Шапчане да изађу на поновљене изборе и покажу да су достојни славних предака и да су спремни да бране слободу, као и да не доведу своју децу у ситуацију да “расту у граду којим управља мафија”.
Божидар Катић је изјавио да СНС не сматра политичком странком него криминалном групацијом.



-Ми се не бавимо криминалом, него политиком, а то радимо да би овај град био бољи и лепши за одрастање наше деце. Нико од нас који смо овде нема намеру, не да се договара, него ни да разговара са онима који су покушали да претњама, уценама, куповином, прекроје слободну вољу грађана Шапца, истакао је Катић..
Милутин Станковић, у име листе УДС “Прилика” изјавио је да су према информацијама са терена од људи који су их гласали они прешли цензус и након избора 21. јуна. Тај резултат су потврдили 5. септембра.
-Сматрамо да избори треба да се одржавају све док су у законским оквирима и нормама. Захваљујемо се свима који су изашли на изборе и дали свој глас нашој листи. Позивамо их да то учине поново, када Управни суд одлучи на колико места ће се поновити гласање. Не плашимо се да ли ћемо потврдити своје место у парламенту, јер наши суграђани су имали довољно снаге и храбрости да нам на поновљеним изборима дају глас, навео је Станковић.
Др Дејан Павловић, у име Европске зелене партије, навео је да су они учествујући на изборима као једино политичко оружје користили свој политички програм, који се односи на заштиту и унапређење животне средине и заштиту и очување здравља грађана.



-Не можемо да прихватимо да било какво друго средство, као што су уцене, куповина гласова, присуство криминалаца на гласачким местима и било какве друге неправилности, могу да утичу на број гласова који је нека опција добила. Сматрамо да је наша политичка опција оштећена за најмање једног одобрника због неправилности током изборног процеса и 21. јуна и 5. септембра. Државни органи треба да раде свој посао и да на основу очигледних доказа реагују и омогуће да изборна воља грађана буде испоштована у пуном обиму. Ми предлажемо да се понове избори не само на оним местима на којима то предлаже ГИК, него да у духу помирења свих грађана Шапца, то буде на свих 100 изборних места, рекао је др Дејан Павловић.

Непознати бројеви
Божидар Катић је прокоментарисао и разговоре који су водили поједини чланови листе “Нови тим за Шабац” са Српском напредном странком.
-Нисам сигуран колики је број одборника са којима ће Западна Србија променити страну и колико је људи заинтересовано за тако радикалан заокрет. Оно што сам сигуран јесте да и на другој страни, у СНС постоје људи који нису срећни због ових околности и који су часни и поштени и неће пристати да буду у истом тиму са Немањом Пајићем, сматра Божидар Катић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa