Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Европска недеља мобилности у Шапцу
Почиње:

Европска недеља мобилности у Шапцу

Овогодишња тема је “Мобилност без загађења за све”, а наредних седам дана, биће промовисане мере спроведене у предходних годину дана на побољшању урбане мобилности, успостављању дијалога са грађанима о кретању и саобраћају
Ксенија Лукић, кординатор европске недеље мобилности за Шабац, најавила је јуче почетак ове манифестације, која ће трајати седам дана и одвијаће се, поред Шапца у двадесетак српских и неким другим европским градовима.
Овогодишња тема је “Мобилност без загађења за све”, а наредних седам дана, биће промовисане мере спроведене у предходних годину дана на побољшању урбане мобилности, успостављању дијалога са грађанима о кретању и саобраћају.
- Централни дан за Шабац је Дан без аутомобила. Организујемо га у центру града 22 овог месеца, када ће бити, забрањен саобраћај за аутомобиле. Пешаци, бициклисти и остали учесници у саобраћају могу се кретати, а планиране су и бројне друге активности( сваког дана у наредних седам), истина, највећи део у онлајн верзији. Ту спада и отварање посебног сајта при Градској управи за примедбе и сугестије грађана, а радиће од 16 до 30 септембра, каже Ксенија Лукић и истиче грађевинске активности спроведене у шабачком насељу Бенска Бара, које су из основа промениле слику овог дела града.
Основни циљ је достићи угљеничну неутралност до 2050. године.
Европска недеља мобилности се ове године спроводи у смањеном обиму услед пандемије изазване вирусом Ковид 19. На ту специхичност и потребу веће опрезности, указала је и Ксенија у свом данашњем обраћању у улици Андре Јовановића, шабачког насеља Бенска Бара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa