Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Доброчинство усмерено на образовање и младост
УЏБЕНИЦИ И ТОРБЕ ЗА ЂАКЕ, КОМПЈУТЕР ПОКЛОН ШКОЛИ

Доброчинство усмерено на образовање и младост

У овом издвојеном одељењу ОШ „Мића Станојловић“ наставу похађа укупно шесторо малишана, од којих је двоје први пут село у ђачку клупу. Само једно дете прати наставу за други разред док су три ученика сада четврти
Након комплетног реновирања школе и изградње спортских терена у Зуквама пре две године, брачни пар Максимовић наставља да помаже школовање деце из овог коцељевачког села. Наиме, Зорица и Зоран су за нову школску годину свим ученицима обезбедили комплет књига али и компјутер за школу, док је књижара „Интегра“ ђацима даривала школске торбе.
У овом издвојеном одељењу ОШ „Мића Станојловић“ наставу похађа укупно шесторо малишана, од којих је двоје први пут село у ђачку клупу. Само једно дете прати наставу за други разред док су три ученика сада четврти.
Њихова учитељица Јасмина Недић истиче да су основци веома заинтересовани за учење.



–Највише волимо српски и математику. Једва чекамо да у школу пођу и два другара који су сада у предшколском- кажу две ученице првог разреда, имењакиње Данијеле.
Захваљујући доброчинству несебичних људи дечја граја се разлеже селом јер су спортски терени за мали фудбал и кошарку у оквиру школе осветљени рефлекторима те су у вечерњим сатима пуни деце која се рекреирају и упућују на здраве стилове живота. Донаторе и школу подржала је и локална самоуправа која је обезбедила средства за поправку крова. У пракси се показало да је ова школа, са људима који желе да улаже у младост и образовање, добар пример за оживљавање и опстанак села.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa