Инфо

17. септембар 2020.17. сеп 2020.
Наставак борбе Мачве
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Наставак борбе Мачве

Борба за бодове, борба за опстанак, борба за трајање, истичу у клубу. Клуб функционише у тешким условима. Ривал стабилан са тенденцијом највиших домета. Улога фаворита гостима
Стигао је и први бод са гостовања ове сезоне. Шабачка МАЧВА има великих проблема са реализацијом, те је и најреалније било да тај салдо увећа дефанзива. Одолели су „црвено-црни“ у Новом Саду против солидног ривала, можда су могли и до победе, али да је било прецизности било би и пре овог меча више бодова. Било како било, у условима у којима функционише и с обзиром на циљеве, сваки бод је значајан.
- И поред тешке ситуације, играчи и стручни штаб су показали оданост клубу и велико разумевање. Од када сам ја у клубу уз одређене потешкоће као и већина клубова функционисали смо и напредовали у сваком погледу. Међутим због познате ситуације у Шапцу, пандемије...нисмо били у могућности да приходујемо. Без обзира на то ми настављамо борбу и очекујем разумевање и подршку Шапчана и уверен сам да ћемо уз све недаће доћи до циља – оптимиста је председник клуба Ивица Краљ за клупски сајт.

ПРОЛЕТЕР (НС) – МАЧВА 0:0 (0:0)
Нови Сад. Без гледалаца. Главни судија: Андрија Стојановић; помоћници: Мишкељин и Петковић (сви Београд). ЖУТИ КАРТОНИ: Марковић, Адамовић и Аничић (Мачва). ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Андрејевић (Пролетер) у 91. минуту.
ПРОЛЕТЕР (НС): Петрић, Б. Милошевић, Леандро, Андрејевић, Ковачевић, Јовановић (Пејић), Којић (Илић), Кнежевић (Весић), Бабић, Живојиновић, Миросављев (Галић).
МАЧВА: Гордић, Дабић, Ристивојевић, Мијаиловић, Пејовић, Божић (Зукановић), Ивић, Адамовић, Обровац, Марковић (Дукић), Ортиз.


У паузи је уиграван постојећи тим, јер нових имена није било током паузе. Једина измена је одлазак Николе Милинковића у Лозницу. У понедељак у Шапцу ће бити ТСЦ Бачка Топола. Традицијом и дужином суперлигашког статуса клуб иза Шапчана, али тренутним саставом, свакако испред Мачве. Чини се да имају све што шабачкој екипи недостаје, стабилност и велики квантитет из кога се гради квалитет. Српски представник на евросцени у нападу има једног од водећих нападача Србије, Ненада Лукића. квалитетне Зеца и Силађија, у дефанзиви Варгу и Томановића, а на голу некадашњег голмана Мачве, Филиповића. Ко може боље поставити дефанзиву од некадашњег репрезентативног халфа Золтана Сабоа. Добар посао у прелазном року направили су са ангажовањем Бањца из Инђије. Без заваравања, фаворити су и у Шапцу. Ипак, сва пажња је њима тренутно усмерена на четвртак и меч против чувене Стеауе у другом колу квалификација за Лигу Европе. О Мачви неће мислити пре ове утакмице, а можда, уз историјско славље или жал на Шапчане не буду усресређени ни у наредна три дана.
Тренер Аничић не може много да комбинује, али се играчи довољно познају, те нико наду не може одузети. Топола не бриљира на почетку, као претходне године, није прејак и доминантан ривал, те страх, не само да није добродошао, већ је и недопустив. Претходне сезоне се Аничић у клуб вратио неочекиваним ремијем у Тополи 0:0, у Шапцу је ривал незаслужено победио, могла би и срећа да мало буде савезник...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa