Инфо

24. септембар 2020.24. сеп 2020.
Регионална депонија
САОПШТЕЊЕ из Кабинета начелника Мачванског управног округа Владана Красавца

Регионална депонија

Споразум, а односе се на инфраструктурне капацитете управљања отпадом. Основни циљ управљања отпадом јесте заштита животне средине. Један од закључака је да се у свакој од поменуте четири локалне самоуправе предложи локација за трансферну станицу
У склопу реализације Пројекта Регионалне депоније “Еко Тамнава”д.о.о. Уб, настављене су активности око придруживања четири локалне самоуправе са подручја Мачванског управног округа Регионалној депонији. С тим у вези одржан је у уторак 22. септембра у Градској управи града Лознице састанак на тему оправданости придруживања Регионалној депонији Каленић града Лознице и општина Крупањ, Љубовија и Мали Зворник Регионалном центру за управљање отпадом “Еко -Тамнава” д.о.о. Уб. Студија је приведена крају од стране обрађивача, ЦИП Београд.
Учешће у расправи узели су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, Зоран Петровић, “Еко Тамнава”д.о.о., са сарадницима, представници града Лознице и општина Крупањ, Мали Зворник и Љубовија.
Представник обрађивача ЦИП, Горица Алексић Милосављевић је презентовала нацрт Стратегије оправданости о придруживању поменутих локалних самоуправа са подручја овог Управног округа, која је урађена на основу њихових предлога и података који су укључени у Споразум, а односе се на инфраструктурне капацитете управљања отпадом. Основни циљ управљања отпадом јесте заштита животне средине. Један од закључака је да се у свакој од поменуте четири локалне самоуправе предложи локација за трансферну станицу. Наставиће се активности у правцу финализације овог Пројекта.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa