Инфо

24. септембар 2020.24. сеп 2020.
фото: сеха лига офиц. сајт

фото: сеха лига офиц. сајт

РУКОМЕТ: КУП СРБИЈЕ

ЧИЈИ ЈЕ КУП?

Никоме примаран, али свако жели пехар. Истовремено крај претходне и почетак нове сезоне. Сви се припремали у специфичним условима. Финале пре финала дуела шампиона и вицешампиона
Онај ко се у суботу буде радовао уздижући трофеј док се са разгласа буде чуо „Квин“ биће краће него раније власник прелазног пехара. Тек око пола године чуваће знамење пре новог изазова и финалног турнира 2021. Већ је септембар на издисају, а формално, рукометна сезона 2019/20. тек ће бити затворена на финалном турниру Купа у Зрењанину.
Ниједна од екипа учесница не наглашава овај турнир као примаран у сезони, али сви желе да нову сезону почну са пехаром. Две најбоље српске екипе Војводина и МЕТАЛОПЛАСТИКА играће у полуфиналу. Бранилац трофеја против вицешампиона Србије. Екипе су измењене у односу на претходну сезону.
Новосадски клуб су напустили: Сретеновић, Милашевић, Продановић, Овчина, Илић, Медурић, Вучковић, Стојковић, Петровић, али су га појачали: Бељански, исскусни интернационалац, потом Куртеш (пивотмен), на крилима су нове алтернативе Миленковић (Динамо) и Рађеновић (Борац БЛ). Вуковљак (Спартак) , Мирковић (Борац БЛ) и Халибеговић (Катар) су нове опције на беку. Уз измене у екипи, на клупи је стање неопромењено, јер је Ројевић продужио уговор. Имали су новосадски „црвено-бели“ максималан учинак у пет припремних мечева (Југовић, Ц. Звезда два пута, Пролетер, Спартак). Као освајачи дупле круне и браниоци трофеја, Војводину многи виде и као првог фаворита за викенд.

Познат последњи ривал
У другој групи Супер лиге ривал Металопластици биће и крагујевачки „Раднички“. У баражу за попуну елите, по пропозицијама Рукометног савеза Србије, Крагујевчани су победили неготиснки „Хајдук Вељко“ 26:23. Меч је одигран у Нишу. Првенство стартује 3. октобра.
Припремни мечеви
Пролетер – Металопластика 28:40.
Партизан – Металопластика 24:26.
Југовић – Металопластика 29:24.
Динамо (П) – Металопластика 30:24.
Металопластика – Пролетер 34:19
Ц. Звезда – Металопластика 23:27


МЕТАЛОПЛАСТИКА попут великог ривала, у сезону улази са старим тренером, Веселином Вуковићем и измењеним саставом. Нису више ту: Јандрић, Милић, А. Бабић, Чагаљ, Кљајић, Матичић, Гојковић, али су ту од нових имена: Лисица (Кикинда) и Брајовић (Румунија), који су појачања у бековској линији. Радисављевић (Ц. Звезда) је нови голман, Јевтић (Бијељина) пивотмен, Срдановић (Леотар) ће бити конкуренција на крилној позицији. Свакако међу појачања можемо рачунати и повратак Воркапића, репрезентативног крила после теже повреде.
-Не путујемо да будемо један од четири учесника, желимо да будемо конкурентни и покушамо да дођемо до трофеја, то је жеља и обавеза. Сви су радили у специфичним околностима и видећемо како ће се то одразити на игре. Није у питању само епидемија, већ и њом условљен рад искључиво напољу до пре неколико дана. Препустио бих улогу благог фаворита ривалу. Имали су и они много измена, али мање него ми, бар када говоримо о играчима са значајнијом минутажом. Упознали смо и Партиза и Динамо, али о њима уколико заслужимо финале – истакао је тренер Шапчана Веселин Вуковић.
У другом полуфиналу панчевачки Динамо, такође у промењеном саставу игра против ојачаног, али и даље малдог тима Партизана. Финале је у суботу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa