Инфо

24. септембар 2020.24. сеп 2020.
Фото: ФБ ВК Шабац

Фото: ФБ ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: ПРВА СУПЕР ЛИГА

ДЕРБИ ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ

Два од четири директна конкурента у борби за титулу играју међусобно у првом колу. Крагујевчани створили изузетан тим, циљају дуплу круну. Реприза финала Купа из претходне две сезоне
Сезона је дуга, тек следи прва рунда, међутим у „воденом рингу“, одмах следи окршај тешкаша, клубова који не калкулишу много око амбиција, једноставно, нескривено, желе титулу, дуплу круну. ШАБАЦ и РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ су клубови који су тренутно вланици домаћих трофеја и по многима, да није било короне, вероватно би били и први такмаци у борби за пехар и овог пролећа, но исто циљају и измењене екипе у новој сезони.
Шампион Србије ШАБАЦ добио је новог тренера. Свима знани ЕМИЛ НИКОЛИЋ преузео је тим и мора бити адут, јер нема трофеја на клупском нивоу који није освојио у каријери. Доноси искуство наступа на апсолутно свим такмичењима и како наводи, циља увек највише, а за то морате да побеђујете свакога.
-Раднички је изузетно јак тим, одлично појачан током лета, желе титулу као и ми. Недостајаће нам публика у дербију, али верујем да имамо квалитет за победу и не размишљамо о било којем другом исходу у суботу. Хоћемо да победимо, обрадујемо навијаче и надам се скором поновном сусрету – истакао је Емил Николић на недавној конференцији за медије.

Фото: ФБ ВК Шабац


Лето је у Шабац вратило Марка Јанковића из Црвене Звезде, а довело репрезентативца Огњена Стојановића (Мишколц – Мађарска), чланове репрезентације Црне Горе Саво Ћетковића (Будва) и Филипа Гардашевића (Јадран ХН), узданицу репрезентације Словачке Марека Ткача (Пан – Француска), Стефана Илића (Ц. Звезда). Остали су у тиму: Марковић, Филиповић, Репановић, Велкић, Вучинић, Ераковић, Васовић. Од играча са значајнијом минутажом, у тиму више нису М. Радуловић (Раднички), Васић (Динамо Тбилиси) и Н. Радуловић (Нови Београд).
Већ неколико сезона, крагујевачки Раднички је најактивнији током прелазног рока. Шесту сезону тим предводи Урош Стевановић, а на располагању има бројне новајлије. Појачао их је, како су они назначили, највеће име током прелазног рока Страхиња Рашовић, наш репрезентативац који је наступао за Егер, потом репрезентативац Црне Горе Алекса Укропина, члан националног тима Русије Никита Круг, потом Милош Миличић (Мишколц) и дојучерашњи играч Шапца Марко Радуловић. Они су појачали конкуренцију екипе где су већ: Лукић, Тохољ (чланови шампионског тима Шапца), Добожанов, Станојевић, Ф. Јанковић, Тодоровски.
-Тим је искуснији и квалитетнији, а план нам је да направимо корак даље. Лане смо освојили Куп, сада желимо и првенство. Али смо и свесни да трофеје циљају и Нови Београд, Шабац и Црвена звезда – рекао је за Новости Урош Стевановић.
Неретко су ови ривали играли међусобно претходних сезона. Шабац је успешнији у том периоду. На домаћој сцени, у четири последња меча, Шапчани су победили у три, као и у финалу Купа 2018. године. Раднички се радовао у последњем званичном мечу, финалу Купа 2019. Последњи првенствени дуели одиграни су у Супер лиги 2019. када је Раднички победио 7:6 у Крагујевцу, али је Шабац „разбио“ снажног ривала на свом базену 10:3.
Остаје жал за публиком, јер ће меч бити одигран пред празним гледалиштем, а несумњиво би базен био испуњен у овом дуелу. Прво коло не решава ништа, али успешнији стиче велико самопоуздање, што у изједначеној лиги често прави разлику на крају, но, дуга је сезона.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa