Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Дај педалу раку
Заједничка вожња бициклима и ролерима на рути Мачвин стадион - Савска авенија

Дај педалу раку

„У суботу, 3. октобра 2020. године тачно у 12 сати(подне) подићи ће се застава манифестације на видном месту. Вожња креће од Мачвиног стадиона - где се налази мурал настао у оквиру пројекта СуперМодел за оснаживање девојчица и жена, а посвећен је жени херојки (ауторка Андреа Дамњановић, ученица Средње школе примењених уметности) и возимо до трга на Савској авенији где ћемо чути обраћања фитнес и медицинских професионалаца и дружити се и разговарати о здравом животу“
Октобар је међународни месец свести и борбе против рака дојке. Догађај „Дај педалу раку“ је традиционална манифестација која се одржава већ шест година и подразумева градску вожњу бицикала, тротинета и ролера уз пратеће садржаје ради дизања свести о важности превентиве и здравих стилова живота.
Ове године манифестација је регионалног карактера и укључује више од 29 градова и општина (вози се у Београду, Љубљани, Врњачкој Бањи, Новом Саду, Суботици, Сомбору, Трстенику, Лапову, Стопањи, Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Тополи, Панчеву, Чачку, Кучеву, Великом Градишту, Сремској Митровици, Сремској Каменици, Ужицу, Аранђеловцу, Сврљигу, Смедереву, Ариљу, Горњем Милановцу, Зајечару, Шапцу, Јошаничкој Бањи и другим који се још пријављују), а већ годинама уназад подржана је од стране Министарства здравља, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље Србије и Војводине, Института за онкологију и радиологију у Београду и Сремској Каменици и многих институција и појединаца у региону.
-Возимо ЗА ЗДРАВЉЕ и поручујемо ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ!
3. октобра 2020. године тачно у 12 сати (подне) подићи ће се застава манифестације на видном месту.
Вожња креће од Мачвиног стадиона - где се налази мурал настао у оквиру пројекта СуперМодел за оснаживање девојчица и жена, а посвећен је жени херојки (ауторка Андреа Дамњановић, ученица Средње школе примењених уметности) и возимо до трга на Савској авенији где ћемо чути обраћања фитнес и медицинских професионалаца и дружити се и разговарати о здравом животу.
Иницијаторка догађаја је Милица Бонџић и Женски центар Милица из Врњачке бање. У Шапцу, партнери у организацији догађаја су Ника Фитнесс студио и Знање за здравље. Поклони који ће учеснице и учесници добити укључују књигу Сенке Марић „Кинтсуги тијел” а која је прошле године награђена престижном регионалном наградом Меша Селимовић а говори о искуству борбе против рака дојке, поклоне бренда „Само нежно према себи“ који афирмише бригу о себи и мајице и торбе чији дизајн потписује Нина Живковић у знак подршке Шапцу и иницијативи Дај педалу раку- објашњавају организатори.
Све активности су настале и реализују се уз поштовање препорука града, Владе Србије и Министарства здравља - биће обезбеђене маске и дезинфекција за све учеснице и учеснике, а безбедна дистанца ће бити одржавана и у вожњи и на местима окупљања.
У случају ванредне ситуације, примењиваће се мере прописане од стране надлежних органа.
Генерални покровитељи догађаја ОТП банка и ОТП осигурање “Моја превентива”. Догађај су подржали и Контраст издаваштво, Јана Оршолић и бренд „Само нежно према себи”, ОК клуб као и многи други појединци, групе и организације.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa