Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Брза и ефикасна реакција
Функционисањe здравствене заштите и рада здравствених установа Мачванског управног округа у време пандемије корона вируса

Брза и ефикасна реакција

Реаговало се брзо и ефикасно што је утицало да се здравље становништва заштити од пошасти која је захватила не само Србију већ читаву планету. Локалне самоуправе су биле у свакодневној комуникацији са Окружним штабом за ванредне ситуације Мачванског управног округа
Специјална болница за рехабилитацију ”Бања Ковиљача”, била је домаћин састанка који је у петак 25. септембра, одржан на тему функционисања здравствене заштите и рада здравствених установа Мачванског управног округа у време пандемије корона вируса, заразне болести COVID-19. Састанку су присуствовали в.д. директор Републичког фонда здравственог осигурања проф. др Сања Радојевић Шкодрић, са члановима Кабинета, в.д. директор Филијале за Мачвански округ Јелена Павловић, шефови испостава Филијале за Мачвански округ, директори општих болница и домова здравља са подручја Управног округа, директор Апотекарске установе Лозница и заменик директора Завода за јавно здравље Шабац. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
На почетку састанка присутне је поздравила в.д. директор Филијале Шабац Јелена Павловић. Том приликом указала је на резултате Филијале у претходном периоду и функционисање здравствене заштите у периоду епидемије.
У име домаћина, Специјалне болнице за рехабилитацију “Бања Ковиљача” учеснике састанка је поздравио в.д. директор прим. мр. сци. мед др Александар Јокић, физијатар-балнеоклиматолог.
-Ова установа је по први пут у својој новијој историји обуставила рад и прекинула лечење пацијената, након проглашења ванредног стања, јер је Одлуком Владе Републике Србије стављена на списак здравствених установа одређених за изолацију и опоравак болесника инфицираних корона вирусом. Уз огромне напоре обавили смо постављене задатке, озбиљношћу и пожртвованим радом свих запослених- навео је у свом обраћању др Јокић.
Историјат и рад Специјалне болнице Бања Ковиљача присутни су имали прилику да виде у документарном филму који је овом приликом приказан.
В.д. директор Републичког фонда здравственог осигурања Проф. др Сања Радојевић Шкодрић истакла је између осталог задовољство одржавањем састанка јер се у непосредном контакту са сарадницима из здравствених установа упознала са проблемима које имају у свом раду. Фонд је обезбедио довољне количине апарата, лекова медицинског материјала, личне и заштитне опреме за потребе установа на подручју овог Управног округа. Нагласила је и да је материјални положај запослених у здравственој заштити у време пандемије у значајној мери побољшан већим платама и стимулацијама од стране Републичког фонда и Министарства здравља.
Општа болница Шабац је по речима директора др Слободана Поповића враћена у редован режим рада и све службе поново примају пацијенте упућене на специјалистичке прегледе.
У садржајном разговору било је речи и о сарадњи Републичког фонда за здравствено осигурање са Филијалом за Мачвански округ у време отпочињања пандемије Ковид 19 и током њеног трајања. Пружена је велика помоћ свим локалним самоуправама овог Управног округа у обезбеђењу неопходне здравствене опреме, како би се последице епидемије што мање одразиле на наше грађане. Реаговало се брзо и ефикасно што је утицало да се здравље становништва заштити од пошасти која је захватила не само Србију већ читаву планету. Локалне самоуправе су биле у свакодневној комуникацији како са Окружним штабом за ванредне ситуације Мачванског управног округа и командантом штаба Владаном Красавцем, тако и са одговорнима у Филијали Шабац у погледу пружања инструкција и савета за деловање у време епидемије. Сарадња ће се и убудуће наставити у погледу подршке локалним самоуправама из делокруга рада и поступања Републичког фонда здравственог осигурања.
У име Мачванског управног округа и у своје лично име све присутне је поздравио начелник Владан Красавац. Изразио је спремност да са своје стране омогући бржи проток информација и пружање неопходне помоћи локалним самоуправама према Републичком фонду, како би се посебно у време епидемије, омогућила заштита становништва и ефикасно функционисање државних органа на подручју Управног округа. Задовољан је начином сарадње и комуникације која постоји на релацији локална самоуправа-Републички фонд здравственог осигурања и филијала Шабац. Очекује да се у наредном периоду овакава сарадња настави и унапреди,а све у интересу свих наших грађана.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa