Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Стручно и практично
ДРУГА ГОДИШЊИЦА РАДА СПОРТСКОГ
УДРУЖЕЊА ДЕЛКЕ ФУДБАЛ- БАДОВИНЦИ

Стручно и практично

Поводом друге годишњице успешног рада Спортско удружење “Делке фудбал” у Бадовинцима је на тамошњем сеоском фудбалском игралишту, прошлог викенда одржало пригодну манифестацију.
Она се састојала из стручно-едукативног дела и фудбалске утакмице коју су одиграли изабрани фудбалери од 18 до 24 година старости (црвени и плави), сврстани у две екипе.
За малобројну групу тренера и спортских радника у овом крају, прво је одржана фудбалска трибина едукативног садржаја у којој су се слушаоцима обратили: Светлана Билић из Руме ( интернационални судија ), која је више пута наступала на европској и светској сцени. Потом је говорио, бивши фудбалер и тренер Радомир Јовичић, као и некадашњи фудбалер шабачке “Мачве”, “Галенике”, “Марибора”, изузетан фудбалски стручњак и тренер Слободан Милинковић.
- Радује ме посебно, што је млади тренер Иван Кнежевић из Дубља, предводио селекцију плавих, играча до 24 године старости у којој су били заступљени играчи из скоро свих овдашњих села. То јасно говори о заинтересованости младих на селу за овај динамичан спорт. Селекцију црвених предводио је Дејан Обрадовић из Лознице, а у њој су били углавном играчи са простора Мачванског округа, каже алфа и омега Удружења “Делке”, Мирослав Делић.
Он додаје да су испоштовали све мере здравствене заштите због деловања корона вируса и да је највећи проблем било гостовање играча из Републике Српске, Македоније и Црне Горе.
Помиње и судије Мирослава Јокића из Клења, са помоћницима Слободаном Којићем из Бадовинаца и Златком Дукићем из Богатића.
Резултат од два према нула за црвене је, каже Делић био у другом плану, а у првом дружење, нека нова пријатељства и будућа сарадња.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa