Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
фото: ФК мачва (званични сајтт)

фото: ФК мачва (званични сајтт)

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

НОВИ СТРАХ, НОВА НАДА

Вождовац у успону форме, Мачва у низу лоших резултата. Сваки бод важан уз услов да се нешто промени. Последње коло пред нову паузу
Сваки бод је важан, ако може да се освоји, једноставно неки значајанији помак није реалан у овом тренутку и при садашњем стању ствари. Одмиче сезона, већ је „фртаљ“ одсечен, а ништа не изгледа обећавајуће за МАЧВУ. Умор стиже најстандардније, док алтернативе не постоје, бар не оне са довољно искуства. Бод је сваки велики, не због неког подвига, нити сигурности на табели, већ као чување некакве наде, када и уколико се ситуација у клубу промени и стигну неке квалитетне новајлије, јер су апсолутно неопходне. Уз умор, лакше повреде, полако се придружују и жути картони.

ЧУКАРИЧКИ – МАЧВА 4:0 (1:0)
Београд. Без публике. Главни судија: Бојан Николић; помоћници: Димитријевић и Минић. СТРЕЛЦИ: Остојић у 35, Кајевић у 53, Бирманчевић 73. и Ндијае у 90. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Ракоњац и Остојић (Чукарички).
ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Ракоњац (Ендијае), Каменовић, Кајевић, Савић (Видосављевић), Ћирковић, Остојић, Пантић (Шарић), Шапић (Тошић), Бирманчевић (Никчевић), Лукић.
МАЧВА: Гордић, Ивић, Обровац (Кнежевић), Ортиз (Шушњар), Марковић, Дабић (Пејовић), Мијаиловић, Дукић, Зукановић (Тримановић), Ристивојевић, Божић (Вујчић).


Нови циклус мечева пред репрезентативну паузу заокружиће гостовање ВОЖДОВЦА у Шапцу. Једно је нада, док је реалност убедљиви порази од ТСЦ и Чукаричког. Шта је реално против Вождовчана? Треба признати да тренутно нема тима који се Мачве прибојава и где је реално да „црвено-црни“ победе. У саставу „змајева“ су се већ наметнуле новајлије: Станковић и Гајић, искусни дефанзивци, као и Путничанин, односно голман Прековић. Од раније су ту репрезентативац Литваније Лацикас, Ајдиновић и Живковић. Нишић и Стојчев су ударна снага по питању ефикасности. Иако је тренер Аничић део претходне сезоне предводио Вождовчане, мало играча је остало из те зиме.
Недавних 5:0 против Радничког на „крову“ буди стрепњу, као и чињеница да су на гостовању савладали два тима која су у рангу Мачве у борби за спас, Инђију и Рад. Вождовчани су одлични на свом терену, у гостима довољно добри да вероватно неће морати да брину око опстанка. Сваку другу стабилност имају, као и одличне услове, што их чини једним од организованијих клубова у Србији. Тренер је такође млади Јован Дамњановић, доскорашњи спортски директор у клубу.
Мачва са зачеља дочекује овај дуел и са теретом, не само последњег места, већ и најнеефикасније екипе. Очекивања никада нису била мања, што може бити растерећење или оптерећење. Уз неко добро појачање, ништа није изгубљено, без тога мало шта је преостало.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa