Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
фото: КСС

фото: КСС

КАЈАК: СВЕТСКИ КУП

Грујић до нове медаље

На највећем такмичењу ове године, када су у питању кајакаши сениори, у сезони потпуно девастираној Ковидом 19, шабачки кајак не само да је имао представнике, већ је наставио низ освајања међународних одличја.
Светски куп у Сегедину затворио је кајакашку сезону, а Шабац има још једну бронзу. Олимпијац, некадашњи евроспки и светски шампион у двоседу на 200 метара Небојша Грујић, постао је део треће посаде света у четвороседу на пола километра. Груја је у квартету који још чине: Марко Новаковић (колега из довседа на 200 метара који је годинама доминирао светом и учествовао на Играма у Рију 2016.), Марко Драгосављевић и Анђело Џомбета, трећи прошао кроз циљ у времену 01:23,14. У изузетној трци најбржи су били Французи, други Украјинци.
-Коначно смо пробили лед. Ова посада се спрема годинама, толико пута смо били близу медаље, сада смо коначно успели. Имамо три спринтера у чамцу, одлично смо стартовали што је олакшало пут до медаље. Биће то велики замајац за нас у наредној сезони – рекао је ас КК „Зорка“.
Шабачки кајак су представљали још Михаило Суботић (К1 1.000) и млади Бранко Лагунџић, златни са Олимпијских нада, који је на сенироском такмичењу веслао са Џомбетом у двоседу на 1.000 метара. Суботић је у једноседу довеслао до Б финала, док је двојцу свега четири стотинке недостајало за финални окршај, али је ипак морао да се задовољи полуфиналом и четвртим местом у својој групи.
Тек неколико такмичења обележило је кајакашку годину. Шабачки кајак освојио је две медаље на међународном нивоу. Бранко Лагунџић је победник Олимпијских нада у једноседу на 500 метара, док је Грујић бронзани на Светском купу (К4 500). На домаћој сцени „Зорка“ је свеукупни вицешампион Србије екипно, али и јуниорски првак у екипној конкуренцији, а заједно са „Таркетом“ потврдила доминацију кајаком „у двоје“. Наредна година је олимпијска и још постоји шанса да имамо свог репрезента у Токију.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa