Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
изазов новог сада: николић са играчима

изазов новог сада: николић са играчима

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

НА ПОБЕДУ У НОВОМ САДУ

Пораз у дербију тежак, заслужен и незаслужен. Свакако је дуго првенство. Војводина млад тим са неколико искусних играча. Неколико некадашњих играча Шапца. Победа амбиција.
Није почело како смо се надали, не би било незаслужено да јесте, али није ни гост незаслужено победио. У дуелу две најбоље екипе одлућивале су нијансе и дужа клупа коју, у овом тренутку има Раднички, али тек је прво коло иза нас. Остаје велики жал после изванредне прве четвртине и убедљивог вођства, међутим преискусни састав из Крагујевца, предвођен врхунским асом Рашовићем немогуће је сломити тако рано. Жал остаје, али нове утакмице не дозвољавају да се превише ламентира, посебно јер следи још један незгодан ривал и то на свом базену, а опет меч где озбиљан такмац за титулу има обавезу победе.
„Делфине“ из нашег града дочекаће новосадска ВОЈВОДИНА. „Лале“ многи потцењују, али чињеница је да би, попут Партизана, оне могле бити тим који не може освојити тиулу, али могу одредити ток борбе, као потенцијалне „мине“ најјачима. До недавно, Шабац је имао силне муке са „вошом“, од елиминације у четвртфиналу плеј офа 2016. године, до победа 2017. и 2018. Ипак, претходне две сезоне, Шабац је побеђивао, но никада то није била рутинска победа, а данас су Новосађани јачи него претходних година. Већ четврту сезону их предовди Билић, а у саставу врсни стрелац, репрезентативац Русије Гусаров (доскорашњи играч Радничког и Звезде), бивши асови Шапца Петровски (из шампионске сезоне), Тркуља, део тима који се пласирао у А1 лигу, голман Гавриловић, некадашњи играч Партизана Радованлија, један од најбољих младих играча који је претходног лета био велика жеља Шапчана Марић, потом: Тинтор, Прекогачић, Васин, Биочанин. Нису имали проблема са Земуном у првом колу и потпуно растерећени дочекују шампиона.

ШАБАЦ – РАДНИЧКИ (КГ) 13:14 (5:1, 2:5, 3:4, 3:4)
Градски базен. Судије: Виријевић и Станојевић. Искључења: Шабац 11, Раднички 14. Петерци: Шабац 1 (1), Раднички 1 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић, Репановић, Ткач, Илић, Вучинић 5, Гардашевић 2, Јанковић 2, Тонковић, Стојановић 3, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић. Тренер: Николић.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић 5, Станојевић 1, Јанковић, Тохољ 1, Круг 1, Укропина 3, Бранковић, Пљеванчић, Миличић, Лукић 1, Панић, Тодоровски, Радуловић 2. Тренер: Стевановић.


ШАБАЦ има важан задатак да, иако млад састав, покаже шампионски „штоф“ и после непланираног пораза после преокрета, надвлада ситуацију и буде бољи у Новом Саду. Игра на оном нивоу сигурно гарантује победу, али је треба поновити када је само један исход неизненађујући. Појединачно, наша екипа има свакако јачи састав, од невероватног голмана Филиповића, баш изданка школе ватерпола Војводине, преко репрезентативаца и првотимаца у води до шефа стручног штаба. Дерби кола јесте меч Новог Београда и Радничког, али овај на базену Слана Бара је други по снази.
Д. Б

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa