Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Гимназијалци генијалци
Међународна акција Дан интелигенције у Шабачкој гимназији

Гимназијалци генијалци

У Шабачкој гимназији у Шапцу, организоване су активности (предавања, презентације, анкетирање, радионице, квиз) које стимулишу развој интелектуалних способности, али и информисање ученика о појму и структури интелигенције, теоријама (вишеврсним) поузданости процењивања интелигенције, утицају наслеђа и средине на развој интелигенције
Међународна акција Дан интелигенције покренута је са идејом да се обележи 1. октобар као дан оснивања МЕНСЕ, која је основана 1946. године у Оксфорду у Уједињеном Краљевству.
Активности у оквиру ове манифестације ове године трају од 14. септембра до 9. октобра 2020. године. МЕНСА Србије, Удружење Креативни учитељи и Институт за модерно образовање желе пре свега да укажу на значај стимулације интелектуалних способности и укључивање што већег броја стручњака који раде са децом и одраслима у земљи и региону.

У Шабачкој гимназији у Шапцу, организоване су активности (предавања, презентације, анкетирање, радионице, квиз) које стимулишу развој интелектуалних способности, али и информисање ученика о појму и структури интелигенције, теоријама (вишеврсним) поузданости процењивања интелигенције, утицају наслеђа и средине на развој интелигенције ...
Учешће у реализацији ове Манифестације су узели Маријана Исаковић, директор Шабачке гимназије, професори српског језика и књижевности: Станка ел Рабади и Ивана Исаиловић, немачког језика: Мирослава Сарић и Јелена Игњатовић, професори енглеског језика: Александра Јовановић, Ана Јеликић и Хаџи Зоран Протић, професор руског језика: Татјана Маринковић, професор француског језика: Светлана Вукашиновић Гуцонић, професор физичког васпитања: Милена Спасојевић, професор хемије: Радмила Вучић, професор биологије: Тихомир Лазаревић, професори математике: Мирјана Ћорилић, Ивана Фирауновић и Горан Ђурић, професор социологије: Марина Вуковић Пантелић, професор филозофије: Верољуб Илић, професор историје: Марија Јовановић, професор географије: Биљана Павловић, професор физике: Јасмина Ђокић Јовановић, професор психологије и стручни сарадник: Татјана Радосављевић и стручни сарадник Биљана Дробњак, која је организатор целокупне манифестације у Шабачкој гимназији. Новица Којић, новинар је урадио уличну анкету о информисаности наших суграђана о појму интелигенције, за потребе једне од радионица која је урађена у Гимназији.

Материјали који су настали (презентације, Е новине, панои, превод, анализе добијених резултата анкете) биће коришћени у неком наредном раду са ученицима али и за пријаву за такмичење на Конкурсу за реализацију Дана интелигенције. Без обзира на резултате Конкурса, за најактивније ученике Гимназије у овој манифестацији обезбеђени су поклончићи.

-Гимназијалци генијалци – је манифестација која подстиче тимски рад и сарадњу између колега, али и ученика и то је наша највећа добит од ове реализације. Сем препознавања и помагања развоју појединаца а онда и интелигенције, ми се свакодневно трудимо да створимо стимулативну атмосферу која негује развој критичког мишљења и свести. Наши ђаци радо прихватају нове и другачије методе рада, зато нам није било тешко да реализујемо све ове активности. Када имате одличне сараднике, као што их имам ја у овом мини пројекту, лако је бити добар организатор – рекла је Биљана Дробњак, мастер педагог, педагошки саветник која је организовала ову манифестацију у Шабачкој гимназији и захваљујући којој су се наша Гимназија и наш град нашли на мапи МЕНСЕ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa