Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Нови мобилни  рендген апарат
ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ Б92 И НЕМАЧКЕ АМБАСАДЕ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ШАБАЦ

Нови мобилни рендген апарат

Раније је Фондације Б92 Општој болници већ донирала апарат за проверу слуха код новорођенчади и инкубатор. Од почетка ове године, са Српским филантропским форумом, сакупљали су новац да се особама са инвалидитетом омогући приступ Градском базену, али је то због епидемије прекинуто. Новац ће поново наставити да се прикупља и до краја године би требао да се набави уређај за спуштање особа са инвалидитетом у базен
Фондација Б92 и Немачка амбасада донирали су мобилни рендген апарат Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић”. Апарат вреди 7,5 милиона динара и тренутно ће се користити за ковид позитивне пацијенте, а касније и за све остале.
-Ово је заиста значајна донација за нас и дошла је у правом тренутку, док се боримо против Ковид 19 непријатеља. Мобилни рендген апарат нам је преко потребан за лечење и дијагностику ковид пацијената, а када епидемија прође користићемо га за лечење и дијагностику свих пацијената. Савремен и добар апарат, али вероватно његова најбоља карактеристика је то што је мобилан. Моћи ћемо да га користимо тамо где буде највише требао у одређеном тренутку, рекао је директор Опште болнице др Слободан Поповић и изразио захвалност Фондацији Б92, председнику Управног одбора Фондације Верану Матићу и Немачкој амбасади.



Раније је Фондације Б92 Општој болници већ донирала апарат за проверу слуха код новорођенчади и инкубатор. Од почетка ове године, са Српским филантропским форумом, сакупљали су новац да се особама са инвалидитетом омогући приступ Градском базену, али је то због епидемије прекинуто. Новац ће поново наставити да се прикупља и до краја године би требао да се набави уређај за спуштање особа са инвалидитетом у базен.

-Оснаживање здравственог система нам је веома важно како би се постигли максимални ефекти у лечењу. Када је реч о борби са коронавирусом, захваљујући овом мобилном рендгену битно се повећава подршка најтежим пацијентима. Из Амбасаде Савезне Републике Немачке добро су разумели колико је важна ова врста донације и веома брзо су донели одлуку коме ће бити упућена, рекао је Веран Матић.
Шабачка болница је током пандемије добила доста опреме, што од Министарства здравља, што од донатора. Између осталог у ову установу стигло је 15 респиратора, пацијент монитор, екг апаратa, апарате за торокалну дренажу, ултразвук апарат.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa