Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Први пут у  online formatu
ПОЧЕЛИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН У БОГАТИЋУ

Први пут у online formatu

У конкуренцији шест представа. Отворили Канађани. Припремљено мноштво награда
На расписани конкурс за слање видео снимака позоришних представа, који је трајао од 20. августа до 5. септембра 2020. године, јавило се двадесетак позоришта из целе Србије и света. Одабрано је шест и оне учествују у овогодишњем такмичењу, које се због добро познатих здравствених прилика одвија по први пут у online формату на фејсбук страници, угледног мачванског позоришта.

Прво је, протеклог понедељка приказана представа “Играјући жртву”, позоришта Театар 10 с Лукачем из Канаде ( Торонто ) у режији Александра Лукача. Потом позоришна представа “Бог”, позоришта Стеван Сремац из Црвенке, коју је режирао Петар Јовановић. Следила је представа “Девојка модре косе”, позоришта Масука из Велике Плане , коју је режирао Милош Јаговић. Шансу за наступ, добило је и Омладинско позориште Вожд са Мишара, које ће приказати представу “Лажа и паралажа” у режији Душана Симића. Позориште Миливоје Живановић из Пожаревца извешће представу “Умрли”у режији Фуада Табучића. Камерна сцена Мирослав Антић из Сенте, “Епитаф” у режији Бранка Вучетића

- О првим утисцима у овом тренутку, тешко је било шта рећи. Позната здравствена ситуација нас је приморала на onlajn форма. Свакако би било боље да је као и предходних година у сали пуно наше верне публике. Чини ми се да такав угођај нема цену, каже Бранислав Ковић, глумац аматер и руководилац позоришта у Богатићу.
Последње вечери традиционалног позоришног фестивала, посвећеног, врсном позоришном ствараоцу Миливоју Мартиновићу-Мартину али и другим истакнутим позоришним ентузијастама, прослављеног мачванског позоришта, искориштено је за доделу награда. Оне се у првом реду односе на приказане представе, а биће награђени и други, доајени мачванске позоришне сцене, будући да ове године Аматерско позориште “Јанко Веселиновић” из Богатића обележава 70 година успешног рада.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa