Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Моја породица - моја слобода
КРИСТИНА И НАЂА КОАУТОРКЕ ПОБЕДНИЧКЕ ПЕСМЕ

Моја породица - моја слобода

На конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја “Моја породица- моја слобода”победила заједничка песма ученица из Коцељеве Кристине Којић и Нађе Тодоровић
Кристина Којић и Нађа Тодоровић, ученице шестог разреда основне школе “Мића Станојловић” у Коцељеви, аплицирале су на конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја “Моја породица- моја слобода”.
Том приликом настала је истоимена заједничка песма која је у категорији литерарних дела проглашена за победничку, а њене коауторке награђене за исказану креативност, маштовитост и аутентичан израз.
За Кристину је ова награда била неочекивана али је, каже, била пријатно изненађена.

– Песме пишем у слободно време, када је потребан рад за школу, као што је то било у овом случају. Наставник музичког нас је замолио да напишемо речи песме на коју би онда он урадио музику. Међутим, наша песма је учествовала на овом конкурсу и победила. Као награда припао нам је и четвородневни излет у Тршић али због короне смо били спречени да путујемо- каже Кристина која планира да учествује и на конкурсу “Зашто волим Србију”, у оквиру којег ће се опробати у писању литерарног састава.



Њена другарица из одељења Нађа воли да пише поезију. –Не знам тачно колико сам до сада написала песама, али их имам доста. Волим да пишем о пријатељству и породици. Наша песма говори о томе да је породица увек ту за тебе, да можеш да се ослониш на њу. То је порука- открива Нађа која воли да чита књиге.

–Иако сам до сада написала много песама још увек не размишљам о томе да бих једног дана можда могла да издам своју збирку- истиче ова талентована девојчица која се опробала и у писању прозе.
Наиме, учествовала је на конкурсу “Прошетај мојом улицом”. Награда је тада изостала али је Нађа то доживела као још једно драгоцено искуство више.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa