Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
Фото: ФБ страна клуба

Фото: ФБ страна клуба

ВАТЕРПОЛО: ПРВА СУПЕР ЛИГА

ПОКАЗАТИ У БАЗЕНУ РАЗЛИКУ

На први поглед дуел фаворита и аутсајдера, али је неопходно то показати у базену. Победа у Новом Саду најбољи опоравак од пораза у Шапцу. Концентрација на сопствене квалитете
Како је и очекивано, Војводина је намучила овдашње ватерполисте, али најважније је да је то протекло без последица, јер је, пре свега доминацијом у последњем периоду, шампион Србије однео бодове из Новог Сада, где се нико у напред не може радовати. Овај пут су улогу лидера преузели репрезентативци Црне Горе Ћетковић и Гардашевић, али је тријумф производ тимског духа. После два кола ШАБАЦ има учинак од победе и пораза, а предстојећи меч против СТАРОГ ГРАДА звучи као лакши посао, међутим разлику у квалитету треба да покаже базен.
Београђане предводи искусни тренер Мијалковски, а амбиције су им борба за високу пету позицију, што значи да верују како се могу носити са Партизаном и Војводином, односно нишким Наисом. Најзвучније име је Срђан Аксентијевић, некадашњи играч Црвене Звезде и Партизана, а појачали су их још млади репрезентативци Србије и САД, Станић и Араја. Остатак тима су млади играчи, од којих су неки и репрезентативци својих категорија. У прва два кола су претрпели поразе у Нишу и Земуну, први свакако очекиван, други по мало и изненађујући. Квалитетнији је значајно Шабац, но разлика није довољна уколико је приступ лош. Ривал аутсајдер нема шта да изгуби и добар почетак може да буде велики замајац.

Фото: ФБ страна клуба


-Победа не сме да дође у питање, јер смо сигурно квалитетнији ривал. Ипак, изузетно респектујемо госте, они јесу изгубили обе утакмице, међутим у обе су тек на крају остајали без бодова и не смемо се играти, већ својом игром убележити бодове истиче Стефан Илић.
Током викенда Нови Београд је победио Раднички, те су сада два од три такмаца за титулу на учинку 1:1, док Нови Београд има максималан учинак, једини уз Црвену Звезду. Меч Шапчана против Старог Града је заказан за суботу, од 18:30. часова на Градском базену, али нажалост забрањено је присуство публике и у трећем колу.

ВОЈВОДИНА – ШАБАЦ 6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 1:4)
Нови Сад. без публике. Судије: Раковић и Балажевић. Искључења: Војводина 16, Шабац 13.
ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Максимовић, Митровић, Тинтор 1, Васин 1, Прекогачић, Радованлија 1, Тубић, Тркуља 1, Брешћански, Гусаров 1, Попадић, Биочанин 1.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић, Репановић 1, Ткач, Илић, Вучинић 1, Гардашевић 2, Јанковић, Тонковић, Стојановић 1, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић 3.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa