Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Признања за Elixir Group   и Elixir Фондацију
СРПСКИ ФИЛАНТРОПСКИ ФОРУМ И ФОНД Б92

Признања за Elixir Group и Elixir Фондацију

Међу компанијама добитницама признања Српског филантропског форума и Фонда Б92 за изузетан допринос током битке против вируса корона и развој доброчинства и филантропије Elixir Group-а и Elixir Фондација
На дан рођења великог научника и добротвора Михајла Пупина, 9. октобра одржан је трећи Национални дан давања. Под слоганом „Србија без баријера“, овогодишњи скуп одржан у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у Београду, био је посвећен особама са инвалидитетом, односно борби за потпуну приступачност, кроз акције за уклањање препрека и изградњу инфраструктуре која би омогућила приступ информацијама и кретање свима, како особама са инвалидитетом, тако и старим особама, мајкама са децом и свим грађанима. Овом приликом Српски филантропски форум и Фонд Б92 одликовали су повељама компаније и новинаре за изузетан допринос током битке против вируса корона и развој доброчинства и филантропије. Међу награђеним компанијама нашле су се Elixir Group-а и Elixir Фондација. Признања је преузела Маргарета Мусић, директорка Elixir фондације.

-Поводом обележавања овогодишњег Националног дана давања покренута је кампања за прикупљање средстава за Национални преводилачки центар, видео релеј центар за српски знаковни језик како би се уклониле баријере у комуникацији са којима се суочавају глуве особе у Србији. Тренутно овај центар ради смањеним капацитетом, а циљ је да се доступност услуга у центру обезбеди 24 сата седам дана у недељи, како би услуге биле доступне свим глувим особама у Србији и свима онима који пролазе кроз Србију, а имају потребу за овим сервисом. Поред овога, намера је да се овај систем надогради прављењем апликације, како би доступност услуге била максимална, као и комуникација са хитним службама. У ову сврху неопходно је прикупити 15 милиона динара, а идеја је да се паралелно са тим направи договор са Владом, како би се успоставило трајно финансирање, односно одржив систем. Део ових средстава прикупља се преко сајта donacije.rs. и позивамо вас да се укључите- изјавио је овом приликом Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума.

„Ништа човека не чини толико срећним као његово поштено уверење да је учинио све што је могао улажући у свој рад своје најбоље способности“
Михајло Пупин


Национални дан давања установљен је 2018. године на иницијативу Српског филантропског форума, а под покровитељством председнице Владе Републике Србије. Од тада се сваке године обележава 9. октобра на дан рођења Михајла Пупина, великог српског иноватора и добротвора. Национални дан давања део је Пројекта за унапређење оквира за давање који финансира Америчка агенција за међународни развој (USAID Србија), а спроводи Коалиција за доброчинство коју чине Фондација Ана и Владе Дивац, Траг фондација, Catalust Balkans, Смарт Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa