Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Помоћ отишла  у праве руке
ФЕЈСБУК ГРУПА “ОНЛАЈН ПИЈАЦА ШАБАЦ” У ХУМАНОЈ МИСИЈИ

Помоћ отишла у праве руке

Не мора неко да има много да би помогао другом. Много је Шапчана који оно што имају желе да поделе са другима. Са друге стране, постоје они који немају готово ништа. Они не траже и не вуку за рукав. Са својом муком се боре сами. Нажалост, неретко се дешава де се први и други не сретну, а помоћ оде у погрешне руке.
Чланови Фејсбук групе “Онлајн пијаца Шабац” окупили су се око идеје да помогну онима којима је то преко потребно. Правила су била јасна. Помоћ су могли добити стари и болесни са малим примањима и без ичије подршке, незапосленим мајкама са више од једног детета, особама са инвалидитетом без помоћи родбине... Међу њих не спадају породице са радно способним члановима, особе које су саме узроковале своје материјално стање напуштањем посла или распродајом имовине и слично.

На крају се дошло до три породице. Прва су Бојићи из Змињака са троје мале деце, болесним оцем и мајком која ради у надници. Други су Млађиђи из Липолиста – самохрана мајка четири девојчице, при том срчани болесник. Планирана је била и једна породица из Клупаца код Лознице, али се у међувремену сазнало да су ушли у неки програм помоћи. Накнадно је одлучено да помоћ добију и браћа Ненад и Предраг Марић, ратни војни инвалиди, који живе у Рибарима, а поред инвалидитета имају и бројне друге здравствене проблеме. Још не почетку је предвиђено и да један део добију родитељи деце са сметњама у развоју из Шапца.
Чланови групе донели су своје производе, одазвали су се и други појединци, а ко није имао ништа своје купио је нешто од основних животних намирница. Прикупљено је и нешто школског прибора, слаткиша за децу, гардеробе, средстава за хигијену, као и један телевизор. Око 40 појединаца се одазвало позиву и од донираног је састављено 20ак пакета који су подељени прошле недеље.



-Помоћ је отишла у праве руке. Чланови групе су препоручили ове породице. Њима је потребно много тога, али потрудили смо се да им бар мало олакшамо предстојеће дане. Ово је прва акција коју смо организовали и задовољан сам одзивом. Људи који немају превише несебично су одвојили део тога што имају за оне којима је потребније. Не можемо никоме трајно помоћи, али се надамо да ћемо подстаћи и друге на сличне акције, каже Дражен Пеурача, оснивач групе “Онлајн пијаца” и додаје да су поред материјалне немаштине чланови породица којима су помогли суочени и са озбиљним здравственим проблемима.

-Мајка деце из Липолиста има проблема са срцем, а браћа Марић низ здравствених проблема. Њима је неопходна помоћ око лечења и било би од огромног значаја када би им то неко омогућио, каже Дражен.
Током зимских месеци планира се организовање још једне сличне акције, када ће помоћи неким другим социјално угроженим породицама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa