Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Школа за нове генерације
Посета општини Љубовија и Средњој школи “Вук Караџић”

Школа за нове генерације

Радове у износу од 100 милиона динара финансирала је Влада Републике Србије. Школа је поред постојећих учионица и кабинета неопходних за извођење наставе, добила нову малу спортску салу и игралиште на отвореном .Свим овим садржајима омогућено је квалитетно одржавање наставе и стицање знања ученицима гимназије, економске школе, угоститељима и трговцима
У четвртак 08. октобра уприличена је посета општини Љубовија, поводом завршетка радова на реконструкцији Средње школе ”Вук Караџић”. у Љубовији. Председник општине Милан Јовановић са сарадницима је у име локалне самоуправе био домаћин овог догађаја. Присуствовали су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић, др Зорица Јоцић начелник Школске управе Ваљево, Дарко Глишић, председник општине Уб, представници суседних општина, директор Средње школе са сарадницима, наставници и ученици школе.

Од 15. јула 2020. године започели су радови на постављању изолације и замени прозора и врата на школском објекту у циљу постизања пуне енергетске ефикасности. Овим се добило не само на изгледу, већ се постиже и значајна уштеда енергената у зимској сезони. Радове у износу од 100 милиона динара финансирала је Влада Републике Србије. Школа је поред постојећих учионица и кабинета неопходних за извођење наставе, добила нову малу спортску салу и игралиште на отвореном. Свим овим садржајима омогућено је квалитетно одржавање наставе и стицање знања ученицима гимназије, економске школе, угоститељима и трговцима.

На свечаности уприличеној поводом завршетка радова присутне је поздравио председник општине Милан Јовановић, изражавајући велику захвалност Влади Републике Србије која је издвојила значајна финансијска средства, како би ученици који похађају ову школу имали квалитетне услове за своје образовање. Присутне је у име општине Уб поздравио председник Дарко Глишић, који је ученицима пожелео успех у даљем школовању.
Уследио је пригодан уметнички програм који су извели ученици Средње школе и обилазак школе и спортског терена.
Влада Србије ће и убудуће, одговорном политиком и улагањем у образовање младих, издвајати значајна финансијска средства у побољшавање услова за образовање будућих генерација.

Средња школа “Вук Караџић” Љубовија основана је далеке 1964. године, као издвојено одељење Гимназије „Вук Караџић“ у Лозници. Резултат је жеље и тежње народа овог краја да не заостају у ширењу просвете и културе становништва. Од почетка школске 1981/82 године, школа је добила свој новосаграђени објекат у коме се и данас налази.

Отварањем Средње школе у сиромашној општини Љубовија културни и друштвени живот народа овога краја кренуо је узлазним током. Дугодишња традиција школства омогућила је стицање знања великом броју људи из света наке, уметности, културе. Бројни научни радници, глумци, официри, професори поникли су у овој школи.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

6. мај 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa