Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Најбољи “Уморни” из Пожаревца
ЗАВРШЕНА ОНЛИНЕ СМОТРА ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН У БОГАТИЋУ

Најбољи “Уморни” из Пожаревца

Учествовали позоришни аматери из Торонта, Црвенке, Велике Плане, Мишара и Сенте
Шест вечери за редом приказано је исто толико позоришних представа, овог пута у онлине формату на Јут јуб страници позоришта “Јанко Веселиновић” из Богатића (Из добро познатих здравствених разлога-деловање корона вируса) у оквиру овогодишње, традиционалне смотре аматерских позоришта Дани Миливоја Мартиновића-Мартина, која је одржана протекле недеље у Богатићу.

Позоришни аматери из поменуте мачванске варошице, по 17 пут су организовали смотру позоришта, поводом једног од доајена мачванске позоришне сцене али и свих других чија имена, златним словима исписују протеклу историју мачванског позоришта дугу седам деценија.

Учествовала су позоришта из Торонта, Црвенке, Велике Плане, Мишара и Сенте.
Специјални жири на чијем челу је био прослављени шабачки глумац Иван Томашевић, за најбољу у целини прогласио је позоришну представу “Уморни”, позоришта Миливоје Живановић из Пожаревца. Највише гласова публике, која је своје гласове слала електронским путем, освојила је представа “Лажа и паралажа”Омладинског позоришта Вожд са Мишара.
За најбољег глумца смотре проглашен је Зоран Радуловић, позоришта Стеван Сремац из Црвенке.
Најбоља мушка епизодна улога додељена је Браниславу Угриновићу, за улогу Дарка у представи “Епитаф”, камерне сцене Мирослав Антић из Сенте.

Другу годину за редом, награда за најбољу глумицу смотре припала је Наташи Роквић, која је овог пута тумачила лик Роде у победничкој представи, по оцени жирија.

Признање за најбољи женски епизодни лик припало је Живослави Нени Бајић за улогу Станке у представи “Девојка модре косе”, центра за културу Масука Велика Плана. Најбоља млада глумица је Теодора Томић у улози Јелице у представи “Лажа и паралажа”

По оцени Савета позоришних дана Миливоје Мартиновић-Мартин, награду која носи име Зоран Ђонлић, за афирмацију драмског аматеризма и дугогодишњи допринос у раду позоришта, добило је позориште “Бата Булић” из Петровца на Млави.

Поводом седам деценија постојања и рада, домаће Аматерско позориште “Јанко Веселинови”уручило је више признања за верност и предан рад, својим члановима.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa