Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Почетак преломног интервала
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Почетак преломног интервала

Младост један од најстандарднијих суперлигаша. Серија од четири утакмице и лакши распоред него у претходном интервалу. Састав без измена на крају прелазног рока. Гостовања тешка
Следи нова серија дуела до наредне репрезентативне паузе, а у ова четири меча учинак мора бити знатно бољи него у претходном, мора, не само због чувања наде да би се нешто могло догодити што ће донети спас на пролеће, већ и због реално повољнијег распореда ривала. Гостовања нису из категорије лаких, али су мечеви на домаћем терену против тимова које мора добити екипа која и сања спас.

Серију отвара гостовање у Лучанима, једној од најстандарднијих и најдуговечнијих екипа у највишем рангу. МЛАДОСТ је некако увек тим који не може да се умеша у борбу за врх, али без изузетка је далеко од неке озбиљније борбе за опстанак. Уз изузетак једне сезоне у којој су се пласирали у Европи и врло неславно се провели, остале сезоне су личиле једна на другу, све указује да се ни ова неће разликовати. На домаћем терену су посебно сигурни, имали су ривале које морају да победе за мирну сезону и победили су их, изгубили су мечеве где нико није ни очекивао бољи учинак, а ако је губитак бодова у Ужицу некога изненадио, надокнадили су их победом у Сурдулици. Тим нису значајно мењали током лета, Баха и Станисављевић су донекле звучнији доласци, Тричковић одлазак. Поново, по ко зна који пут, тренер је Миловановић, уз ветеране Зечевића и Одиту, снага клуба заснована је на Лазару Јовановићу и Јешићу, односно Шатари, Крајишнику, Мићовић, Бабић, све дугогодишњи чланови екипе.

Фудбалски семафор
СЛ „Запад“, 10. коло: Тутин – МАЧВА (Б) 1:0.
К-М зона, 9. коло: СЛОГА (Б9 – Спартак (Љ) 7:0.
К-М зона, 9. коло: Младост (Др) – МЛАДОСТ (П) 3:3.
К-М зона, 9. коло: ЈЕДИНСТВО (В) – Рибница 2:1.
Прва лига Србије (ж), 9. коло: Раднички (Н) – (2) МАЧВА 0:1.
ДЛ „Запад“ (ж), 3. коло: (3) ШАБАЦ – Уна фортуна 3:0.
Квалитетна кадетска лига, 13. коло: Партизан – (18) МАЧВА 3:0.
Прва кадетска лига ЗС, 11. коло: Шумадија 1903 – (8) САВАЦИУМ 0:4.
Прва омладинска лига ЗС, 11. коло: Шумадија 1903 – (1) МАЧВА 1:1.
Прва омладинска лига ЗС, 11. коло: (4) ШАБАЦ САНР. – Металац 3:0.


Умела је МАЧВА и да победи у Лучанима, вероватно да су „плаво-бели“ тим против кога је шабачка екипа најчешће играла (првенство, плеј аут, Куп, припремне утакмице), али с обзиром на ситуацију, вероватно да никада Младост није била већи фаворит. Дуели у Шапцу против Напретка и Јавора су много већа прилика за бодове, но тим у летаргији још више покрене чудо, него победа. Бодови из Лучана, да не говроимо из Хумске, били би у тој „чудо“ категорији. Прелазни рок је окончан, нових имена нема, бар до јануара.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa