Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
Обећања  председника
МАЧВАНИ С НЕСТРПЉЕЊЕМ ОЧЕКУЈУ ЗАВРШЕТАК ПРОЈЕКТА КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Обећања председника

Прво у кампањи СНС , коју је базирао на “Будућности Србије”, а потом и недавно, приликом промоције програма инвестиционог развоја до 2025. председник Александар Вучић, обећао мачванима завршетак дугоочекиване канализационе мреже. У општини Богатић, председник Милан Дамњановић оцењује Вучићеве оптимистичке изјаве као постепено претварање вишедеценијског сна у стварност
Од ископавања првих кубика земље, код Бановог Брода, за полагање канализационих цеви намењених реализацији вредног пројекта изградње канализационе мреже који би обухватио седам насељених места са око 20.000 житеља у општини Богатић, прошло је више од две деценије. До сада је урађено, најблаже речено пола посла. Поставњене су канализационе цеви за главни канализациони колектор у дужини од око 17 километара. Предстоји још доста посла, а својевремено је “прошао” и општински самодопринос у коме су прикупљена средства намењена баш за овај пројекат, како је истакнуто здравља вредан.

Поред секундарне канализационе мреже, за сваког корисника посебно, остало је да се уради и веома скупа фабрика за пречишћавање отпадне воде, која је планирана за изградњу непосредно поред рецепијента. Сва досадашња обећања и лепе жеље нису уродиле плодом, без обзира на недвосмислене тврдње стручњака да је очување здраве животне средине, на поменути начин императив времена. Треба ли само подсетити да скоро свако домаћинство у овој општини има септичку јаму, а нека и више, које по речима здравствених радника представљају својеврсне “темпирне бомбе”. Било је спорадичних случајева појаве заразе, а на више места је утврђено да је вода неисправна за пиће.

Обећање Мачванима поводом коначног завршетка и стављања у функцију пројектованог канализационог система стигло је недавно са највишег места у држави, од председника Александра Вучића. Прво у кампањи СНС која првенствено алудира на будућност Србије, а потом и приликом образлагања Инвестиционог плана Србије до 2025. општину Богатић, сврстао у 72 у Србији, где се планира изградња канализационе мреже. Наравно, свугде је она од животног значаја и значи, нема сумње привлачење будућих инвеститора.
- Ово су драматичне промене. Ово је живот, Србија 2025, изјавио је између осталог Вучић.
У општини Богатић председникове речи су прихваћене с одушевљењем.

- Нема потребе да говоримо о значају који ће једна оваква инвестиција имати за нашу општину и све њене грађане. Оно што је био вишедеценијски сан свих нас, полако али сигурно се претвара у стварност, каже председник општине Богатић Милан Дамњановић.
Председниково обећање савршено се добро уклапа и у одговор на питање шта младе највише мотивише да остану и стварају у земљи. Одговори су јасни: стално запослење, кров над главом, осећај психолошке и материјалне сигурности.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa