Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
Акценат на Ковид 19 амбуланти
ДОМ ЗДРАВЉА ПОСЕТИЛИ ОЦЕЊИВАЧИ АГЕНЦИЈЕ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ

Акценат на Ковид 19 амбуланти

Дом здравља “Др Драга Љочић” посетили су оцењивачи из Агенције за акредитацију здравствених установа Србије. Ово је била пета редовна, контролна посета.

Наш Дом здравља је добио Сертификат о акредитацији на 7 година 2015.- 2022.
С обзиром на новонасталу епидемиолошку ситуацију није било обиласка служби и присуства представника тимова за акредитацију. Састанку у Управи установе су присуствовали предстваници руководства директор др Јасмина Станковић, заменик директора др Мирослав Миљешић, помоћник директора за медицинске послове др Слађана Каурин Милетић, главна сестра Сања Иванковић и шеф екологије Јасмина Трифуновић.

Из Агенције за акредитацију здравствених установа Србије су били Светлана Дрча, виши стручни сарадник из Агенције
за акредитацију здравствених установа Србије, др Рада Стојић -помоћник директора за медицинске послове - специјалиста гинекологије из Дома здравља Вождовац, др Гордана Јеремић Палић специјалиста опште медицине из Дома здравља Вождовац.

Директорка нашег Дома здравља др Јасмина Станковић презентацијом је представила рад установе протеклих годину дана са посебним освртом на организацију служби током Ковид - 19 пандемије. Детаљан извештај је био о реновирању Ковид - 19 амбуланте и постављању зона у складу са епидемиолоском ситуацијом: црвена , жута и зелена, приказана су и три улаза у Ковид - 19 амбуланту, Ковид - 19 паркинг и постављање дигиталног мобилног рендген апарата у простор ове амбуланте који је Дому здравља уступљен из Опште болнице Шабац на коришћење док траје пандемија Ковид - 19. Изнела је и податак о броју инфицираних од марта месеца до октобра 2020., као и раду СХМ за збрињавање не само ургентних стања нон цовид пацијената већ и збрињавању и транспорту Ковид -19 пацијената раду службе деције здравстве заштите, службе здравствене заштите жена, службе кучног лечења и неге, палијативне неге, службе поливалентне патронаже са центром за превенцију, службе за стоматолоску здравствену заштиту као и организацију техничке службе и возача за превоз Ковид - 19 пацијената и пацијената за дијализу.

Директорка је током излагања упознала оцењиваче са Привременом Ковид -19 болницом која је оформљена 21.07.2020. по одлуци Министрства здравља и Министарства одбране у простору сале средње економске школе. Кадар за ову болницу је обезбедио наш Дом здравља. С обзиром на све повољнију епидемиолошку ситуацију у нашем граду од тог датума ова боллница са капацитетом од 120 кревета је 17.08.2020. стављена у фазу мировања до погоршања епидемиолошке ситуације и није било потребе за хоспитализацијом лакших пацијената из Ковид - 19 болнице - ОБ Шабац који су тамо били хоспитализовани са средње тешком и тешком клиничком сликом.
Оцењивачи су изразили задовољство приказаном презентацијом и организацијом нашег Дома здравља у току Ковид - 19 пандемије. Коначна оцена о резултатима ове посете ће стићи у наредних месец дана.
Дом здравља “Др Драга Љочић”

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa