Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
фото: с. с.

фото: с. с.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

СЛАБИ ПРОТИВ ЛОШИХ

Два тима велике традиције, али несигурне будућности. Мачва, према речима тренера Аничића, не води борбу за опстанак само у Супер лиги, већ и као клуб. Напредак посрће од старта, иако је стабилнији од Шапчана
Много проблема Шапчани су понели у Лучане, али је до финиша изгледало да би могли, уз све то, начинити изненађење и донети бод(ове). Имали су 1:0 до 77. минута, примили гол и неколико минта их је делило од неког учинка. Лучанци су промашивали и све је указивало да неће до већ уписаног плена, но у 88. минуту стигло је ново разочарење за овдашњи клуб, наставак низа неуспеха. Синоћ је Металац гостовао у шеснаестини финала Купа Србије.

О именима МАЧВЕ и НАПРЕТКА фудбалски „романтичари“ говоре са посебном пажњом, сећају се тог ривалства, говоре о великим именима која су играла у Шапцу и Крушевцу, збори се о лепим стадионима у Церској и оног под Багдалом и док је сећања, све је лепо, но када стигне садашњост, она прогања као ноћна мора.
У 22 утакмице, колико су одиграли недељни ривали, остварили су две победе, оба тима по једну! У истом периоду претрпели су 15 пораза. Мачва и Напредак су два најслабија напада у Лиги, не знају заједно за победу осам кола, имају најслабије низове међу суперлигашима и генерално, ништа позитивно се не може рећи о тимовима који ће одмерити снаге у недељу.

МЛАДОСТ (Л) – МАЧВА 2:1 (0:1)
Лучани. Без гледалаца. Главни судија: Александар Живковић; помоћници: Петровић и Војнић. СТРЕЛЦИ: Кос у 77. и Милошевић у 88. минуту за Младост; Кнежевић у 41. за Мачву. ЖУТИ КАРТОНИ: Бојовић и Милошевић (Младост); Пејовић, Марковић и Адамовић (Мачва).
МЛАДОСТ: Зечевић, Јовановић П, Шатара, Милошевић И, Перовић (Цветковић), Крајишник, Јешић , Баха (Јовановић Л), Бабић (Одита), Радивојевић и Бојовић (Кос).
МАЧВА: Гордић, Пејовић, Зукановић (Ортиз), Ивић (Михајловић), Пешић, Марковић, Дабић, Трипковић (Шушњар), Ристивојевић, Адамовић и Кнежевић.


НАПРЕДАК, за разлику од Мачве, нема још увек толико видљив финансијски проблем, био је врло активан на тржишту, но за сада збира промашаје. Понели су Крушевљани титулу клуба који је променио највише играча, чак 21 је дошао, а 20 отишло. По имену су довели неколико познатих имена, са интернационалним искуством, Лековић, Остојић, Трајковић, Милошев, но од почетка све лоше функционише. Имају новог тренера, Горана Стевановића, још неког са искуством рада на националном нивоу (селектор Гане), тренер Партизана, кинеских и грчких клубова који има само један циљ, спасити тим у елити.Мање слаб од осталих је Кочић, а опасност је и Милуновић. Костић, Маринковић, Спремо су неки од најстандарднијих.

Како је истакао тренер Аничић пре меча са Младости, Мачва је на рубу опстанка и није само далеко спас у Супер лиги, већ је упитно где ће бити тим наредних сезона ако се ситуација брзо не поправи. Када се све сабере и одузме у недељу играју можда и два најслабија тима, у овом тренутку, у Лиги, свакоме ће три бода бити велика доза самопоуздања, а за Мачву и мали отклон од неизвесности што чека већ од понедељка. Десет мечева нема победе, једна би пријала свакако.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa