Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
Фото: В. А.

Фото: В. А.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ПОБЕДА НЕ СМЕ БИТИ УПИТНА

Ривал је најмлађи тим у Супер лиги. Дугогодишње искуство играња у највишем рангу домаћег ватерпола. Продукти школе ВК Партизан. Шабац апсолутни фаворит и тријумф је императив
Због вируса који је десетковао Партизан, шабачки ватерполисти су имали још један слободан викенд што се тиче првенствених мечева, али зато са појачаним темпом тренинга, не само због припреме наредног меча, већ и подизања форме пред остатак шампионата. Четворица играча (Филиповић, Вучинић, Стојановић, Јанковић) били су на тродневним припремама репрезентације Србије, а сада се сви враћају домаћим обавезама и дуелу против БАЊИЦЕ.

Разлика у искуству два тима је велика, разлика у квалитету још већа и свакако да бранилац титуле не би смео да има потешкоћа у мечу против младих играча пониклих у школи Партизана. Биће ово трећи меч ових екипа на Градском базену од повратка Шапчана у свој град 2015. године. Већ давне 2016. у доигравању за позицију пет ШАБАЦ је победио 12:7, крајем 2019. у четвртфиналу Куа у Шапцу домаћи су победили изузетно убедљиво и започели низ победа. Пре четири и по године то је био дерби, ове, као и претходне би морао бити меч великогфаворита и аутсајдера. Уколико све буде у складу са очекивањима, млади момци нашег клуба биће у прилици за нову значајну минутажу 31. октобра.

Бањица као клуб је практично други тим Партизана и сви играчи су изграђени у можда и најбољој ватерполо школи света. Како ватерполисти, тако и тренери стасавају кроз рад у клубу „Бањица“. Актуелни тренер и некадашњи играч Партизана, Милош Королија, овај занат „пекао“ је у овом тиму. Значајан број играча из претходне сезоне, у којој су Бањичани освојили високу трећу позицију у Првој А лиги пласиравши се у лигу од 7. до 10. места, прешао је у Партизан, те су преостали изузетно млади играчи, великог потенцијала, освајачи трофеја Првенства и Купа Србије у категорији играча до 16 година. Екипу предводи Александар Николић. Немају бодове после прва четири кола. Поклекли су у финишу против Земуна, док нису имали, логично, шансе у Нишу, као ни против Црвене Звезде, односно Новог Београда.

У Супер лиги, још од претходне рунде нема екипе са максималним учинком, али без пораза су још увек Нови Београд, који је лако савладао Војводину и Црвена Звезда којој је меч такође одложен. Крагујевац није имао проблема против Старог Града.
Фото: В. А.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa