Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
фото: вања Кесер (Јужне вести)

фото: вања Кесер (Јужне вести)

КОШАРКА: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Полетом на фаворита

Победом у Нишу „Дуга“ остварила други велики успех. Радивој Кораћ поново водећи у Србији, фаворти за титулу. Београђанке фаворити, Дуга циља нову сензацију
Иако ослабљене не играњем најбољег стрелца клуба у досадашњем току сезоне, кошаркашице ДУГЕ начиниле су велико изненађење савладавши фаворизовани „Студент“ у Нишу (58:54), који је до овог кола имао максималан учинак. Овај дуел обележила је Американка у редовима шабачког клуба Лејни Марфи са 20 поена, шутем од 60%, а једна скок јој је недостјао за дабл-дабл учинак. Индекс корисности од 29 говори довољно о игри. Велику подршку имала је у капитену Ренати Степановић 18 поена и Јовани Милинковић 10. У листу стрелаца су се уписивале још: Јозић (4), Матић (2) и Трипковић (4). Код Нишлијки најбоља Јеремић са 20 поена.

Жреб је хтео да у првом кварталу Дуга ниже све тешке противнике, а у другом лакше. Преостала су још два меча из тог тешког периода. Две победе и три пораза су свакако одличан учинак с обзиром на предвиђања и ривале. Наредни је можда и најјачи клуб у Првој лиги. Клуб који носи име најшег најбољег кошаркаша у историји РАДИВОЈ КОРАЋ био је до пре две сезоне непрокосновен, потом примат преузима Црвена Звезда и сада су то две једине екипе са максималним учинком. Претходне сезоне се клуб суочио са финансијским проблемима, међутим избором нове управе поново је враћена стабилност и материјална снага, те је клуб одмах играчки појачан. У саставу су две одлчичне Американке са искуством колеџ и европске кошарке: Никол Хејнс и Сара Лумис, репрезентативка Србије из редова шампиона Европе, преискусна Бојана Вулић и једна од најбољих у домаћој лиги претходне сезоне Милица Митровић, уз друга појачања, велики значај је и продужетак уговора са најбољом у претходној сезони Маријом Стојиљковић. Млађе играчице су редовне у одговарајућим репрезентативним категоријама. Победили су јаку Војводину у Новом Саду, један ненаивни Раднички са чак 50 разлике и свакако су фаворити и у Шапцу.

Поново „Дуга“ нема шта да изгуби. Сензација ће бити све осим убедљиве победе Кораћа, али је сензација било све и осим пораза у Нишу. Квалитет је на страни гошћи, искуство такође. Дуга носи полет младости и самопоуздање искусних кошаркашице које се исказују као лидери.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa