Инфо

22. октобар 2020.22. окт 2020.
фото: ФБ страна МП

фото: ФБ страна МП

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

ЛИДЕР У ГОСТИМА

Костолац најпријатније изненађење целе лиге. Максималан учинак у три кола. Искусна екипа, још искуснији тренер. Плави требају опоравак од пораза у Новом Пазару. Победа изузетно важна
Нови Пазар је искусна, добра екипа, већ стабилан суперлигаш и пораз од њих, на њиховом паркету, није баш шокантан, али свакако је непријатан и непланиран, као уосталом и сваки за екипу високих амбиција. Металопластика је платила цену младости, брзоплетости и грешкама испод нивоа који играчи поседују. Враћају се у Шабац, тежи за нови ниво оптерећења пред наредни меч који се чинио релативно лаким пред почетак сезоне, али је сада другачије, јер гостује искусан тим са максималним учинком.

РУДАР је својим играма у прва три кола завредео да у мечу са Металопластиком игра дерби четвртог кола Б групе, а и целе рунде у Супер лиги. Јесте Костолац имао повољан распоред, ривале из категорије слабијих, али је сваког добио рутински, посебно се истиче победу Београду против сасвим доброг Обилића. Већ заштитни знак „рудара“ постао је тренер Драган Ајдачић који искуством и ауторитетом, из године у годину, ствара тим који увек претендује на плај оф, где желе и ове сезоне. Неколико шампионата капитенску траку носи Милош Милошевић. Узданица је Недељковић, као и познати искусни Тица. У поменутој победи над Обилићем посебно, а и у сва три кола, исказао се голман Вуковић. Посматрано у глобалу, компактна, уиграна и искусна екипа, но квалитетом и амбицијама иза „плавих“, те се фаворит зна.

НОВИ ПАЗАР – МЕТАЛОПЛАСТИКА 32:30 (17:17)
Нови Пазар. Без гледалаца. Судија: Мошорински (Н. Сад) и Панџич (Зрењанин). Седмерци: НП 4 (2); МП 4 (4). Искључења: НП 2 минута; МП 4 минута.
НОВИ ПАЗАР: Гуџевић, Мујчиновић 4, Радисављевић 5, Стојановић 10, Срифовић, Сефовић, Црновршанин, Димитријевић 7, Брунчевић, Мекић, Међедовић 3, Ракић 3, Хаџовић, Раковић, Дорић, Бадић.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 5, Јевтић, Ковачевић 2, Писарић 1, Срдановић 4, Лисица 5 (4), Мирковић, Бомаштар, Аиди 4, Антонијевић, Иванић, Радисављевић, Ђукић 3, Бабић 4, Тодоровић 2.


Изједначен дуел у Новом Пазару, шабачка екипа је могла неколико пута преломити, водила је већи део, имала и плус четири средином другог дела, али је онда дозволила, пре свега, Раковићу да се разбрани, а потом грешкама и играчима домаћина да се врате у меч и потпуно га „отму“. Грешке су најбоље искуство за наредне утакмице.После Костолца, следе три утакмице са условно говорећи лакшим ривалима, но потребно је и у њих ући са учинком од бар две победе, посебно јер су три меча одиграна у Шапцу. Костолац је пун самопоуздања и жели велику победу, као и пре четири сезоне.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa