Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ЗАСЕДАЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА

Увођење ванредне ситуације зависи од епидемиолога

“Имамо благи пад броја новозаражених у односу на претходни дан. Евидентно је да је још увек тешка епидемиолошка ситуација. Стриктно контролишемо мере када је у питању рад трговинских и угоститељских објеката и то је дало неки резултат. Ипак, молим суграђане да наставимо даље да поштујемо мере које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије”
Епидемиолошка ситуација у Шапцу у среду је била нешто повољнија него претходног дана. Позитивно је било 38 тестираних у Мачванском округу, од чега је у Шапцу регистровано 18 случајева, у Лозници 12, Богатићу и Коцељеви по 3, а у Малом Зворнику 2.
Активно је оболело 95 особа у Шапцу, а у Округу 201.
Укупно 12 ковид позитивних пацијената у среду је било хоспитализовано у Општој болници, од чега је 11 са пнеумонијом. Од уторка је било три пријема, а један је отпуштен кући.
Комунална полиција је контролисала 339 објеката, а код 20 су уочене неправилности, односно нису поштовали предвиђене мере.
Према извештају Дома здравља “Др Драга Љочић” од среде, у ковид амбуланти је прегледано 133 пацијента, од чега се 106 јавило први пут, а остали су били на контролним прегледима. Тестирано је 53 особе. Од тога је седморо деце млађих од 18 година и троје старијих од 65 година. Остали тестирани су радно активни, односно старости између 20 и 60 година.

Конференција Штаба за ванредне ситуације одржана је у среду. На њој ке наведено да проглашење ванредне ситуације у граду у наредним данима зависи од мишљења епидемиолога и Завода за јавно здравље


Конференција Штаба за ванредне ситуације одржана је у среду. На њој jе наведено да проглашење ванредне ситуације у граду у наредним данима зависи од мишљења епидемиолога и Завода за јавно здравље.
-Имамо благи пад броја новозаражених у односу на претходни дан. Евидентно је да је још увек тешка епидемиолошка ситуација. Стриктно контролишемо мере када је у питању рад трговинских и угоститељских објеката и то је дало неки резултат. Ипак, молим суграђане да наставимо даље да поштујемо мере које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије, зато што је то једина могућност да из овога изађемо са што мање ковид позитивних, односно да пребродимо тешко стање у ком се налазимо. Укључиле су се и републичке инспекције у контролу. Молим и привреднике у граду да својим запосленим стриктно наложе поштовање свих предвиђених мера, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца Александар Пајић.
Навео је да је ситуација у образовним установама стабилна и да су сви случајеви који су били у претходном периоду у изолацији, тако да нема ширење вируса.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa