Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
Шабац добио ново градско руководство
ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Шабац добио ново градско руководство

Прошлог четвртка одржана је конститутивна седница Скупштина Града Шапца. Александар Пајић из Српске напредне странке изабран је за новог градоначелника Шапца. Немања Пајић ће поново обављати функцију председника СкупшТине Града. Заменик градоначелника биће Блажа Кнежевић, а заменик председника Скупштине Града др Бранко Вујковић.
Првој седници Скупштине Града у овом сазиву нису присуствовали представници листе “Небојша Зеленовић - Шабац је наш“ и УДС “Прилика“. За одлуке гласало је 44 присутна одборника и то једногласно.
Александар Пајић је оценио да је ово велики дан за Град Шабац и да су одбранили демократију у Граду. Најавио је конституисање органе локалне власти као први задатак.

Град Шабац очекује ребаланс буџета и доношење буџета за 2021. годину. Радујем се новом парламенту и новим одлукама које ћемо донети у корист наших суграђана


-Сигуран сам да Шабац очекују много бољи дани него до сада. Очекујемо смиривање политичке тензије и да ће Град Шабац брзим корацима кренути даље. Конституисаћемо све органе локалне власти и почети да радимо у интересу грађана. Шабац је изгубио четири месеца у политичким превирањима и доказивању да демократија мора да се одбрани у Шапцу. Задовољан сам што сам огромном већином у Скупштини Града добио подршку и као градоначелник и за свој тим. Видећемо шта затичемо у Градској управи од средстава буџета и радити на буџету за 2021. годину. Кренућемо да радимо нове пројекте којим ћемо конкурисати код Државе у министарствима и надамо се великим средствима за бољи живот читавог града, рекао је Александар Пајић.

Постављени високи циљеви
Новоизабрани градоначелник је изнео планове и визије Шапца у предстојећем периоду.
-Сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати сва отворена врата: председника државе, председнице Владе Републике Србије, свих министара, државних функционера, локалних функционера, са својим пројектима за развој и бољитак свих грађана у граду Шапцу. Амбасадори различитих земаља у Републици Србији, али и привредници из читавог света ће у Шапцу видети поузданог пријатеља, увек спремног за сарадњу у свим областима друштвеног живота. Градићемо мостове пријатељства са другим градовима, али интерес Шапца ћемо увек стављати на прво место. Циљеви које смо поставили су врло високи, али су реални и оствариви, рекао је између осталог Александар Пајић у свом уводном експозеу приликом представљања на конститутивној седници, пошто је добио подршку одборника за место градоначелника.


Немања Пајић верује да су грађани прижељкивали конститутивну седницу, после дугачких и “чудних“ избора. Захвалио се одборницима што је и други пут добио њихово поверење да води Скупштину Града.
-Град Шабац је добио нову власт и мислим да одмах може да крене да нормално функционише. Пошто је све ово јако дуго трајало, очекујем интензивнији рад парламента у наредном периоду, јер Град Шабац очекује ребаланс буџета и доношење буџета за 2021. годину. Радујем се новом парламенту и новим одлукама које ћемо донети у корист наших суграђана. Жао ми је што сви одборници нису присуствовали конститутивној седници. Очекујем да у наредном периоду наставимо да радимо у пуном капацитету и са опозицијом, рекао је Немања Пајић.

Очекујемо смиривање политичке тензије и да ће Град Шабац брзим корацима кренути даље. Конституисаћемо све органе локалне власти и почети да радимо у интересу грађана


На конститутивној седници потврђени су мандати одборницима и изабрани су чланови Градског већа.
Јелена Викић, члан градског већа задужен за здравство
Мирољуб Мијушковић, члан градског већа задужен за културу
Живан Бајић, члан градског већа задужен за привреду
Бојан Дамњановић, члан градског већа задужен за образовање
Милутин Стојиновић, члан градског већа задужен за пољопривреду
Стеван Матић, члан градског већа задужен за родну равноправност и националне мањине
Јелена Милошевић, члан градског већа задужен за социјална питања и рад и запошљавање
Др Јован Ћирић- члан градског већа задужен за туризам
Марко Пановић, члан градског већа задужен за спорт
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa